Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Smartless"

Selena Gomez: Nikad se nisam htjela baviti muzikom

selena gomez
FOTO: Instagram
Selena Gomez

Selena Gomez trenutno glumi u hvaljenoj seriji Only Murders in the Building uz bok Martinu Shortu i Steveu Martinu

Selena Gomez uspješna je na više polja: internacionalna je pop zvijezda, glumica nominirana za Emmyja i beauty mogul. No neki dijelovi njene karijere bi se mogli uskoro promijeniti – Selena više ne želi pjevati.

“Osjećam kao da imam još samo jedan album u sebi. Što sam starija, sve više želim pronaći nešto u čemu bih se jednostavno smirila”, rekla je u emisiji podcasta Smartless.

Dodaje da je karijera glumice ono na što bi se htjela usredotočiti.

Muzika je trebala biti samo hobi

Gomez je rekla da je od ranog djetinjstva namjeravala biti ozbiljna glumica. Njena muzička karijera započela je samo zato što joj je Disney predložio da snimi album nakon što je glumila u njihovom sitcomu Wizards of Waverly Place od 2007. do 2012.

“Mislila sam da će to biti zabavno i da će to biti hobi u kojem ću stvarno uživati. Htjela sam biti glumica. Nikad zapravo nisam namjeravala biti pjevačica za stalno, ali očito se taj hobi pretvorio u nešto drugo”, rekla je.

Želi odmor od muzike

Gomez je od 2013. objavila tri studijska albuma s hitovima koji uključuju Come & Get It, Same Old Love i Lose You to Love Me.

Selena Gomez trenutno glumi u hvaljenoj seriji Only Murders in the Building uz bok Martinu Shortu i Steveu Martinu. Pojavila se i u filmovima kao što su Monte Carlo, Još jedna priča o pepeljugi, Program zaštite za princeze i Spring Breakers.

Iako ne tvrdi da će za stalno prestati baviti se muzikom i da će se fokusirati isključivo na glumu, priznaje da se taj izbor možda nazire u budućnosti.

“Želim predah jer sam umorna”, rekla je.

Uz glumu i muziku, Gomez je 2020. osnovala kozmetičku kompaniju Rare Beauty.

“Lansirala sam je tokom covida i uzela je maha. Ne mogu biti zahvalnija. Stvarno sam ponosna”, izjavila je.