Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

RAZLOG JE BANALAN

Proizvođači automobila imaju svoju crnu listu, kažu da je i Tom Cruise na jednoj

tom cruise
FOTO: Screenshot

Holivudska megazvijezda je 2005. kupila Bugatti Veyron s 1001 KS za više od milion dolara, a potom ga je htjela ponosno pokazati na premijeri svog filma Nemoguća misija III

Uzalud vam sva slava i novac ako se zamjerite nekom zaista velikom. A Bugatti to jest. Jedna od najekskluzivnijih marki automobila na svijetu. Tako si proizvođač automobila iz Alsacea može priuštiti da sam bira svoje kupce, a čak i drži crnu listu onih kojima više nije dopušteno kupiti Bugatti.

Navodno, na njoj se mogu pronaći neka istaknuta imena: od bokserske legende Floyda Mayweathera, preko bivšeg svjetskog prvaka Formule 1 Jensona Buttona, do televizijske zvijezde i stvoritelja X-Factora Simona Cowella.

No, dok svačija zabrana Bugattija ima veze s činjenicom da su na kraju prodali svoje mjesto u redu za kupljene luksuzne automobile – što je praksa koja se Francuzima apsolutno ne sviđa – na vrhu popisa je čovjek koji još uvijek ima svoj Bugatti u garaži: Tom Cruise.

Holivudska megazvijezda je 2005. kupila Bugatti Veyron s 1001 KS za više od milion dolara, a potom ga je htjela ponosno pokazati na premijeri svog filma Nemoguća misija III.

Cruise je poznat po tome što sve svoje vratolomije izvodi sam, ali u ovom bi slučaju bilo bolje da je neko umjesto njega napravio jedan iznimno jednostavan zadatak. Naime, danas 60-godišnjak imao je sraman trenutak (ili kako bi Francuzi rekli “faux pas”) na crvenom tepihu. Kada je pokušala otvoriti suvozačeva vrata, inače svestrana akcijska zvijezda nije u tome uspjela: trebalo je više od pola minute prije nego što je Cruise uspio otvoriti Veyron, da njegova bivša supruga Katie Holmes napokon izađe iz vozila.

Naravno, bio je to dar s neba za brojne paparazze, snimatelje i prisutne novinare, dok je Cruise nakon toga morao trpiti mnogo podsmijeha.

Bugattiju to nije bilo nimalo smiješno, već je vidio situaciju kao PR katastrofu. Od tada je zvijezda Top Guna nepoželjna u salonima luksuzne francuske marke.

Međutim, Cruise će se nekako nositi s tom tragedijom, jer njegova kolekcija automobila uključuje i razna druga blaga poput Forda Mustanga Saleena S281, Porschea 911 ili vintage Buicka Roadmastera i Chevroleta Corvette C1.

Naravno, čak i Bugatti ima samo ograničen uticaj na privatnu prodaju i teško bi mogao zabraniti da Tom Cruise kod nekog trgovca čak i kupi automobil, ali s obzirom na svoju strogoću, potencijalnom prodavaču tako nešto ne bi bila dobra ideja.

Inače, crne liste slavnih automobilskih marki nisu ništa novo. Tako Justin Bieber više ne smije kupiti Ferrari jer je “uvrijedio” marku napravivši neukusne prerade na svom 458 Italia, a Floyd Mayweather je na crnoj listi i kod Bugattija i Ferrarija jer je – uprkos svom novcu koji ima – za još nešto keša prodavao svoje visoko mjesto na listi čekanja, koje ionako dobiva zahvaljujući svom zvjezdanom statusu.