SHOWbuzz

Hrvatska pjevačica

Severina kritikovala Škoru: Dok su žene u Hrvatskoj i BiH silovane, ti si bio u Americi

20/06/2020

Sada kandidat Škoro ima jedan poseban predmet interesa. Ne ekonomski rast i bolji život za sve. O ne, njegov interes je žensko tijelo

Hrvatska pjevačica Severina Kojić reagirala je na nedavne izjave Miroslava Škore o abortusu. U objavi na društvenim mrežama napisala je da je na njenu žalost upoznala Škoru koji je, kako je napisala u poznoj mladosti jako želio postati panonski mornar.

Severina se prisjetila i toga da se Škorin ratni put, dok su žene u Hrvatskoj i Bosni u vihoru rata doživjele najveća poniženja koje žensko tijelo može doživjeti, silovanja, sastojao u avionskoj karti u jednom smjeru.

“Otišao je iz domovine u Ameriku. Vratio se u ravnicu koju su mu neki drugi odbranili i odlučio postati direktor diskografske kuće Orfej. Koja je, zamislite, nakon njega propala. Onda se onako simpatičan i šaljiv uvalio u Croatia Records, čije je zemljište sada u posjedu pogrebnog poduzeća i rasprodano. Čujem, sad ima i puste vinograde i udjele u raznim firmama. Kako je došao do parkirališta kraj jedne bolnice, koje je masno naplaćivao, niko ne zna. Samo znamo da ga je prodao jer sad se ozbiljnije bacio na politiku. Sada kandidat Škoro ima jedan poseban predmet interesa. Ne ekonomski rast i bolji život za sve. O ne, njegov interes je žensko tijelo”, napisala je Severina i dodala da mu je ženska maternica postala posebno zanimljiva.

Osvrnula se i na prijetnje Škore da će sve žene koje su mu pokazale srednji prst ovih dana, kada dođe na vlast dobiti po istima.

“Škoro se poslije pravdao da je mislio na političare. Ali ženama se nije izvinio. Škoro kandidat očito ne razumije koncept slobode, ljudskih i ženskih prava, demokratskog društva. Vjerovatno mu niko nije objasnio da je ‘Sluškinjina priča’ samo SF roman i serija. Hvala Bogu. Pravda i izvinjenje za svaku silovanu ženu, djevojčicu i naše bake!”, napisala je Severina.

Podsjetimo, Miroslav Škoro izjavio je da bi se žena, ako zatrudni nakon silovanja, morala dogovoriti s porodicom šta će učiniti. Nakon toga je dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš, Škori prva pokazala srednji prst. Ovom trendu pridružila se i bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.