SHOWbuzz

Lejla Zvizdić

Sjećate li se Merime iz “Vize za budućnost”? Evo kako izgleda danas (FOTO)

01/07/2019

Danas ima 25 godina, te još živa i lijepa sjećanja na seriju

Lejla Zvizdić, koja odigrala ulogu Merime u seriji “Viza za budućnost”, u to vrijeme nije uživala samo u pažnji glumačke ekipe sa seta, već i publike koja ju je znala sretati u stvarnom životu.

Danas ima 25 godina, te još živa i lijepa sjećanja na seriju.

– Sve je počelo općinskim takmičenjem u Vogošći, gdje su učestvovale sve škole iz tog područja. Takmičila sam se s monodramom „Pipi duga čarapa“, gdje sam odnijela prvo mjesto. Potom sam otišla na Kantonalno takmičenje u čijem žiriju su bili Sulejman Kupusović, Zoran Bečić i Amra Kapidžić, gdje sam, također, odnijela pobjedu. Kada se takmičenje završilo, Sulejman Kupusović mi je rekao kako od 100 glumaca tri mogu uspješno izvesti monodramu. Rekli su mi, ukoliko bude nekih snimanja, da će me zvati. Tako je i bilo. Pozvali su me kada sam imala sedam i po godina, a počela sam snimati s osam. Bila sam dijete koje je čitalo na slogove, dok su svi oko mene već bili odrasli ljudi i profesionalni glumci. Mami su poslali ugovor, jer sam bila maloljetna, pitala me: „Šta ćemo?“. Rekla sam joj samo da ne napiše NE. Počela sam glumiti naredne tri godine. Potom su se počele dešavati neke stvari sa snimanjem, mijenjali su se reditelji i prestali su me zvati, rekla je za magazin Azra.

O sjećanjima i anegdotama sa snimanja “Vize”, Merima kaže:

– U početku su me svi zezali da sam najčistije dijete koje su vidjeli u životu. Razlog je bio kolor šampon u crveno-narandžastoj boji koji sam nanijela kada sam glumila Pipi dugu čarapu. Prije snimanja „Vize“ morala sam vratiti svoju prirodnu boju kose, međutim, kolor šampon nisam mogla ukloniti, pa mi je mama svakog dana iznad kade prala kosu hidrogenom i šamponom, da bi se to ispralo. Sjećam se da su svi bili fini prema meni i većina mi je donosila poklone i igračke. Na setu su me nosali, grlili, mazili, valjda im je dijete od osam godina bilo zanimljivo, ne znam (smijeh). Bilo mi je zabavno i jedva sam čekala da idem na snimanje. Nemam ni brata ni sestru, a na setu sam imala dvije sestre, nanu, Milana i Danicu, koji su mi bili druga porodica. Bilo mi je lijepo iskustvo. Sa svima njima sam bila i ostala u dobrim odnosima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.