Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar

Skokovi sa Starog mosta: Spektakl počinje od 16 sati

455-skokovi-stari-most-mostar6

Skokovi će se, kao i svake godine, održati u dvije serije i dvije kategorije, a to su skok na noge i skok na glavu, koji je nadaleko poznat kao “mostarska lasta”

Tradicionalni skokovi sa Starog mosta bit će održani danas u Mostaru, s početkom u 16 sati, pa se u gradu na Neretvi očekuju brojni posjetioci kako iz naše zemlje, tako i iz raznih krajeva svijeta.

Njima će poznati istorijski spomenik, koji je uvršten na UNESCO-ovu listu Svjetske baštine, po 456. put biti pozornica najboljim skakačima iz Bosne i Hercegovine i regije, a očekuje se njih oko šezdesetak.

Skokovi će se, kao i svake godine, održati u dvije serije i dvije kategorije, a to su skok na noge i skok na glavu, koji je nadaleko poznat kao “mostarska lasta”.

Skakače će ocijenjivat peteročlani međunarodni žiri u sastavu: Alica Jakirović (predsjednik), Samir Zukanović – Lilo, Haris Škoro, Haris Šiširak i Branko Bogičević. Koordinatori na mostu će biti Vedran Ugljen i Đani Jakirović, koji je ujedno autor skulpture koja će se uručiti pobjednicima.

Dodjela nagrada najboljim skakačima predviđena je u 2O.30 sati na platou ispod Starog mosta gdje će biti upriličen i after party.

Manifestacija se u 22 sata skokom s bakljama sa Starog mosta završava.