Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sean penn

Slavni hollywoodski glumac i dobitnik Oskara u Ukrajini snima dokumentarac o ruskoj agresiji

sean-penn

Iz Ureda ukrajinskog predsjednika potvrdili su kako je glumac došao da bi u njihovom glavnom gradu snimio sukob

Glumac i režiser Sean Penn trenutno boravi u Ukrajini gdje snima dokumentarac. Za magazin People progovorio je o ratu koji se tamo odvija.

“To je već brutalna greška oduzetih života i slomljenih srca i ako ne popusti, vjerujem da će Putin napraviti najstrašniju grešku za cijelo čovječanstvo”, rekao je Penn.

“Predsjednik Zelenskij i ukrajinski narod uzdigli su se kao historijski simboli hrabrosti i principa”, dodao je. Kaže da ako dozvole Ukrajini “da se bori sama, duša Amerike je izgubljena”.

Penn je došao u Ukrajinu početkom sedmice. Iz Ureda ukrajinskog predsjednika potvrdili su kako je Penn došao da bi u njihovom glavnom gradu snimio sukob.

“Oskarovac Sean Penn stigao je u Ukrajinu. Došao je kako bi snimio trenutne događaje i svijetu ispričao istinu o invaziji Rusije na našu zemlju. Penn je među onima koji danas podržavaju Ukrajinu. Naša zemlja mu je zahvalna na iskazanoj hrabrosti i poštenju”, stoji u saopćenju.

“Što više takvih ljudi sada u našoj zemlji, istinskih prijatelja Ukrajine, koji podržavaju borbu za slobodu, to će prije biti moguće zaustaviti izdajnički napad Rusije”, dodaju.

Sean Penn jedan je od najcjenjenijih hollywoodskih glumaca i dobitnik dva Oscara za najbolju mušku ulogu, i to za filmove Mistična rijeka (2003) i Mlijeko (2008).