Will i Jada Pinkett Smith

Slavni par odbacio monogamiju: “Ne želimo brak kao da smo u zatvoru”

will smith jada smith yt

“Jedno drugome pružili smo povjerenje i slobodu, jer vjerujemo da svatko treba pronaći svoj put. A brak za nas ne smije biti zatvor”

Holivudski glumac Will Smith otvoreno je progovorio o braku sa suprugom Jadom Pinkett Smith te otkrio da su u jednom trenutku svoje veze odlučili da neće više biti monogamni.

“Jada nikada nije vjerovala u konvencionalni brak… Neki članovi njezine porodice imali su nekonvencionalnu vezu”, rekao je glumac za američki GQ i dodao: “Ona je zbog toga odrastala na drugačiji način nego što sam ja odrastao. Imali smo nekoliko dugih rasprava o tome što je to savršen odnos. Koji je idealan način ponašanja za parove? Najduži period naše veze svodio se na monogamiju, ali nismo je smatrali jedinim savršenim odnosom.”

Rekao je i da taj način ljubavnog odnosa nije za svakoga.

“Jedno drugome pružili smo povjerenje i slobodu, jer vjerujemo da svatko treba pronaći svoj put. A brak za nas ne smije biti zatvor. Ali, shvatite da naš primjer nije za svakoga i ja ga ne preporučujem svakome. Ali, slobode koje sam iskusio i koje smo pružili jedno drugome, kao i bezuslovna podrška, za mene su najviša definicija ljubavi”, objasnio je glumac.

Prošle su godine Will i Jada iskreno progovorili o njezinoj vezi s pjevačem Augustom Alsinom (27), koji je prijatelj njezinog sina Jadena, a zbog koje je njihov brak prolazio kroz teško razdoblje te su “bili čak i prekinuli”. Glumac je priznao da je tada mislio da je završio s njom, dok je Jada dodala da su tada odlučili da će se “razdvojiti na neko vrijeme”. Ali Will Smith priznaje da njegova supruga nije jedina koja se upustila u seksualne odnose s drugim ljudima. Ipak, nije želio ići u detalje jer se njegov način razmišljanja promijenio tokom godina.

Osvrnuo se i na njegove ranije seksualne fantazije o tome da ima harem poznatih djevojaka. O toj je svojoj ideji čak razgovarao s trenericom za intimnost Michaelom Boehm, s kojom je napravio i listu potencijalnih kandidatkinja koje je planirao kontaktirati, ali na kraju je shvatio da je ta ideja “užasna”. Na njegovoj su se listi bile našle glumica Halle Berry i balerina Misty Copeland.

Međutim, Will je ipak smatrao korisnim detaljno raspraviti svoju fantaziju. “Ono što sam radio s trenericom za intimnost raščistilo mi je um te mi je dalo do znanja da je u redu biti ja, biti ono što jesam. Bilo je u redu smatrati da je Halle Berry dobra. Nisam loša osoba ako sam oženjen i smatram Halle lijepom. Moje misli se u kršćanskom odgoju smatraju grijesima. To je bio jedan proces kroz koji me Michaela vodila kako bih shvatio da moje misli nisu grijesi, pa čak i moje djelovanje zbog nečistih misli ne čini me seronjom od čovjeka”, objasnio je glumac.

O Willovom i Jadinom braku već se dugo govori u javnosti, a glumčeva supruga jednom je prilikom priznala voditeljici Oprah Winfrey da, ako Smith želi biti s drugom ženom, on to može napraviti “sve dok se može pogledati u ogledalo”.