Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slučaj “viljamovka”: Ameti tužio autora pjesme predstavnice BiH na Eurosongu

viljamovka1

Pjevač Šaćir Ameti, koji je zadobio povrede nakon skandala koji se odigrao na Vlašiću u taboru našeg Eurosong tima, pokrenuo je parnični postupak protiv Almira Ajanovića, autora pjesme “Ljubav je…” s kojom će se Bosna i Hercegovina predstaviti na Eurosongu 2016 u Štokholmu.

Ameti je najavio tužbu odmah nakon nemilog događaja, a podnio ju je prije šest dana. Kaže da se s Ajanovićem nije susretao niti čuo nakon povreda koje je zadobio na Vlašiću. Iako je Ajanović tvrdio suprotnom prilikom ovog(VIDEO) gostovanja na TV-u

– Nisam želio da se sretnem s njim nakon toga niti želim ikada više u životu. Povrijedio me je, ne samo fizički. Povrijedio je i ljude s kojima radi. Ishod onoga što je uradio je jasan, krivicu je sam priznao – kazao je Ameti za Dnevni avaz.

Dodaje da mu povreda nije namjerno nanesena, ali da je dobio udarac ničim izazvan.

– Nemam ništa protiv njega lično i toga kako se bavi muzikom. Poznavali smo se i ranije i podržavali kada je posao u pitanju. Želim da završim ovo suđenje, koje je neminovno. Svi znaju šta je bilo i šta se dogodilo. Imam mnogo svjedoka. Ako se ranije dogovorimo, možda se cijeli proces i brže okonča, nije do mene. Almir je znao da ću ga tužiti – naveo je Ameti.

Osim Ametija, i Dalal Midhat-Talakić zadobila je povrede i bila žrtva napada Almira Ajanovića, ali se ona nije odlučila na tužbu.

denn dalal almir

Deen, Dalal i Almir

– Ne volim da krijem ni svoje ni tuđe postupke. Naša ekipa zaslužuje da ide na Eurosong, više od tri mjeseca su se pripremali i naporno radili na tom projektu. Ajanović je sam sebe diskreditirao, niko mu ništa nije uradio. Svi znaju kakav je. Nisam mu oprostio ni ljudski ni sudski – naveo je Ameti.

Dodaje da mu je iskreno žao zbog svih dešavanja na Vlašiću, koja su uzburkala javnost. Povrede na licu u blizini oka, koje je zadobio, su sanirane.

– Povrede su sanirane, bio sam u rukama najboljih. Nadam se da neću imati posljedice –kazao je na koncu Ameti.

Pozivali smo i Almira Ajanovića da prokomentira cijelu priču, koja će dobiti i sudski epilog, ali se do zaključenja ovog broja nije javljao na telefon.

Penali

– Nikako mi nije bila želja da cijela priča oko Eurosonga propadne. To su velike stvari. U slučaju povlačenja iz projekta, bili bi veliki penali za našu zemlju i BH Eurosong – kazao je Ameti.