SHOWbuzz

Iz Disneyja potvrdili

Snima se remake najomiljenijeg filma svih vremena

07/08/2019

Film "Sam u kući" u kina je krenuo krajem 1990. godine i postao je jedan od najisplativijih i najomiljenijih filmova svih vremena

Iz Disneyja su potvrdili da rade na novim verzijama popularnih dječjih filmova iz kataloga Foxa, koji su nedavno preuzeli. Među njima su “Noć u muzeju”, “Gregov dnevnik”, “Popust na količinu” te, na radost brojnih obožavatelja, “Sam u kući”, priča koja je 1990. godine Macaulaya Culkina vinula u zvijezde i postala najpoznatiji praznični film svih vremena.

Predsjednik uprave Disneyja Bob Iger najavio je da su nove verzije dječjih klasika namijenjene prvenstveno servisu Disney+, koji će prvu godinu postojanja zaključiti s više od 400 filmova i 7500 epizoda serija u ponudi. Već prije najavljeno je da se radi i na remakeu animiranog klasika “Dama i skitnica”, kojem će glasove posuditi Tessa Thompson i Justin Theroux, piše The Independent.

Film “Sam u kući” u kina je krenuo krajem 1990. godine i postao je jedan od najisplativijih i najomiljenijih filmova svih vremena. Snimljen s budžetom od 18 miliona dolara u režiji Chrisa Columbusa, zaradio je više od 476 miliona dolara, dok je drugi dio, snimljen dvije godine kasnije, utržio respektabilnih 359 miliona dolara.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.