SHOWbuzz

slavni pjevač

Springsteen posudio glas i pjesmu za Bidenov reklamni spot, Trumpa nazvao “lopovom”

01/11/2020

Ovo nije prvi put da zvijezda američkog rocka podupire bivšeg potpredsjednika

Američki pjevač Bruce Springsteen je tri dana prije predsjedničkih izbora snažno podržao Joea Bidena posudivši svoj glas i jednu od svojih pjesama za reklamni spot demokratskog kandidata.

Ovo nije prvi put da zvijezda američkog rocka podupire bivšeg potpredsjednika. U augustu je dopustio Joeu Bidenu da koristi pjesmu “The Rising” u spotu objavljenom prvog dana demokratske konvencije. Javno je kritizirao Donalda Trumpa nazivajući ga “lopovom” i “prijetnjom našoj demokratiji”.

U promotivnom spotu Bruce Springsteen ističe korijene Joea Bidena i njegov rodni grad Scranton, u Pennsylvaniji, najvažnijoj državi na predsjedničkim izborima. “Scranton, Pennsylvania.

Ovdje uspjeh ne pada s neba. Postiže se znojem, odvažnošću i odlučnošću”, govori na početku “Boss”, kako nazivaju Springsteena. To je neprikrivena aluzija na Donalda Trumpa kojemu je otac milijunaš dao dobar dio svog bogatstva.

“Ovo ga mjesto nije napustilo”, kaže 71-godišnji roker. “Ono je više od mjesta iz kojeg dolazi, on se bori za njega”.

Poruka se završava pjesmom “My Hometown” sa zacijelo najpoznatijeg albuma Brucea Springsteena “Born in the USA” (1984.), prenosi Hina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.