Status Dragana Marinkovića o napadu u Briselu osvojio region

brussels-attack

Broj smrtno stradalih u tri jutrošnja napada u Briselu porastao je na ukupno 34 osobe. U napadima je ranjeno više od stotinu ljudi, a osude ovog kukavičkog čina stižu sa svih strana.

Među mnogobrojnima koji su se putem društvenih mreža oglasili povodom napada u belgijskoj prijestolnici su i ovdašnje ličnosti iz javnog i političkog života.

Među porukama koja se ističe je ona sarajevskog glumca Dragana Marinkovića koji je putem Facebooka poručio kako je “kosmopolita”, te zaključuje kako postoje “drugačiji aršini spram žrtava iz različitih dijelova svijeta”.

“Ja nisam ni Brisel, ni Pariz, ni Ankara, ni Beograd, ni Sarajevo, a ni Bagdad!!! JA SAM KOSMOPOLITA! Žao mi ljudi, žao mi mene, što sam, kao i oni, kolateralna šteta vječno gladnih (vječno im je… mater), što nafte, što moći, što danas sutra vode…

Nije lako, dragi zemljaci Evropljani, kad teku potoci krvi asfaltom, ni u 20-tom, a kamoli u 21 vijeku? Tuga.

Još je tužnije što postoje drugačiji aršini spram žrtava, jer kad se dese ovakve stvari na području Zapadne Evrope, onda smo preplavljeni patetičnim komentarima i izjavama, a diljem ostatka svijeta je puka informacija bez trunke emocije i sapatništva.

Je..m svim teroristima, bolesnicima, fašistima, “mudo..ma”, što sa pristojne razdaljine siju bombe, tomahavke i ostale visokosofisticirane tehološke zaj..ancije po raji, mater, rod, porod, porijeklo i još štošta kad se sjetim.

Pa “šmekeri”, pi..a li Vam materina svima, ubijajte se međusobno, pustite nas da živimo svoje normalne Živote, da cirkamo, je…kamo se, volimo, plešemo, smišljamo viceve i uživamo u prirodi sa svojim najmilijima. Neka vam Bog sudi, vazda vam je… mozak bolesni! Duše nemate!”, stoji u poruci Marinkovića.