Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

engleska pjevačica

Stručnjaci zabrinuti za njeno zdravlje: Adele uspjela skinuti 45 kilograma

Adele

Doktori upozoravaju kako brzo i drastično gubljenje kilograma može dovesti do iscrpljenosti i razdražljivosti, uzrokovati anemiju, neplodnost i brojne druge zdravstvene tegobe

Adele se dramatičnom fizičkom transformacijom prvi put pohvalila krajem prošle godine na zabavi povodom Noći vještica koju je organizirao reper Drake, a onda je u novom, vitkom izdanju snimljena i prošli mjesec tokom odmora na Karibima te ovih dana na tulumu poslije dodjele Oscara.

Nagrađivana engleska pjevačica smršala je čak 45 kilograma, a novo životno poglavlje odlučila je započeti nakon što se poslije osam godina ljubavi i četiri godine braka razvela od Simona Koneckog s kojim ima sedmogodišnjeg sina Angela.

Muzičarka je, piše Daily Mail, upravo zbog dobrobiti svoga djeteta “objavila rat” višku kilograma, no stručnjaci upozoravaju kako je njena rigorozna dijeta dugoročno vrlo opasna.

Naime, prošli mjesec saznalo se kako je višestruka dobitnica Grammyja uspjela skinuti kilograme zahvaljujući dijeti baziranoj na “zelenim kašastim sokovima” i unosu svega 1000 kalorija na dan u organizam.

Iako mrzi vježbati, Adele je krenula i u teretanu, a rezultati su, slažu se svi, nevjerovatni.

– Svi mi uvijek postavljaju ista pitanja o težini, ljudi se i dalje čude kako jedna plus size žena poput mene može biti uspješna… Ne stvaram muziku za oči, stvaram je za uši. Uostalom, nije me briga što drugi misle o mom izgledu – rekla je pjevačica u jednom intervjuu koji je dala 2015. godine.

Doktori upozoravaju kako brzo i drastično gubljenje kilograma može dovesti do iscrpljenosti i razdražljivosti, uzrokovati anemiju, neplodnost i brojne druge zdravstvene tegobe.