Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Sud Severini vratio sina

Severina Vučković
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Severina Vučković

Na sjednici je Županijski sud u Splitu ponovio svoju prijašnju pravomoćnu odluku po kojoj su otac i majka dužni “roditeljsku skrb obavljati sporazumno, zajednički i ravnopravno”

Severina Vučković i Milan Popović ponovo dijele skrbništvo nad sinom, potvrdio je advokatski tim pjevačice za Index.

Nakon što je Vrhovni sud poništio presudu Županijskog suda u Splitu te vratio skrbništvo nad Severininim sinom njegovom ocu Milanu Popoviću, došlo je do obrata u slučaju Vučković-Popović.

Na sjednici je Županijski sud u Splitu ponovio svoju prijašnju pravomoćnu odluku po kojoj su otac i majka dužni “roditeljsku skrb obavljati sporazumno, zajednički i ravnopravno”.

– Sud je potvrdio svoju prijašnju, odnosno donio je istovjetnu odluku kao i prvi puta i na osnovu odluke vijeća koje je ponovno odlučivalo o slučaju. Kada je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda, vratio ju je na odlučivanje na Županijski sud gdje su ponovno gdje su odlučili da će dijete 14 dana živjet sa svakim od roditelja. Šta da vam kažem? Kako je Severina i prvi put rekla, ta je odluka svakako bolja od one prvostepene, ali i dalje držimo da to u interesu djeteta nije da živi 14 dana s majkom pa 14 dana s ocem. Postupci o roditeljskoj skrbi između Severine i Milana Popovića se i dalje nastavljaju, kazala je Severinina advokatica Jasminka Biloš.

Na pitanje šta u konačnici želi Severina, odgovorila je:

– Ako kažemo da Severina nije zadovoljna i da smatramo da u interesu djeteta nije da živi pola mjeseca kod majke, pola kod oca, to znači da Severina želi da dijete stanuje s njom. Sada ne mogu govoriti o daljnjih tijekovi postupak