18 borbi

Sve spremno za koridu kod Olova, Habib najavio i besplatnu kafu

korida buk olovo (2) (1) (1)

Sve posjetioce zabavljat će četiri vrste muzike, od izvorne do narodne

Sve je spremno za sportsko nadmetanje bikova bodača na turističkoj destinaciji Buk kod Olova, koje će biti održano u četvrtak, 2. maja.

Organiziran dolazak najavili ljubitelji borbi bikova iz cijele BiH, ali i Srbije, Crne Gore i Hrvatske, tvrde organizatori.

Najzaslužniji za uspjeh ove tradicionalne manifestacije je organizator Habib Bjelić, koji u svom vlasništvu ima nekoliko bikova šampiona.

– Sve je već odavno rečeno i napisano o nadmetanju bikova bodača na turističkoj destinaciji Buk kod Olova. Ovo je praznik na Krivaji za sve stanovnike Olova, Zavidovića, Zenice, Banovića, ali i mnogih drugih gradova odakle nam dolaze posjetioci. Jedino kod nas za pet KM posjetioci mogu uživati u vrhunskim borbama bikova, teferiču i vašaru. To nema nigdje na svijetu osim na turističkoj destinaciji Buk. Ovaj put smo pripremili veliko iznenađenje za sve posjetioce. Svi će besplatno moći da popiju pravu bosansku kafu zahvaljujući našem sponzoru. Siguran sam da će u četvrtak biti najmanje 10.000 posjetilaca, bez obzira da li će biti sunce ili kiša – kaže organizator Habib Bjelić.

Ove godine posjetioci će uživati u 18 borbi bikova, kao i u razbadanju bikova za šampiona za laku kategoriju.

– Svaka borba bit će posebna na svoj način. Šlag na kraju bit će sudar šampiona, mog Medonje i neporaženog Gare Mide Đulana. Na Buk stiže Struja Asima Zukića čiji će protivnik biti Lozonja Ade Selmana. Dolazi nam i Jelenko od Zire Ahmića koji će se bosti protiv Medonje Ive Ilića. Sve posjetioce zabavljat će četiri vrste muzike, od izvorne do narodne – kaže na kraju Bjelić.