pronađena mrtva

Tragično okončana potraga za nasljednicom američkog milijardera

eliza

Dva dana nakon otmice policija je objavila je da je Cleotha Abston (38) optužen za otmicu i mijenjanje dokaza u vezi s njenim nestankom

Potraga za nestalom Elizom Fletcher, nasljednicom milijardera i odgojiteljicom u vrtiću završila je tragično.

Policijska uprava Memphisa potvrdila je na Twitteru da jučer otkriveno tijelo pripada 34-godišnjoj Fletcher, koja je oteta prošle sedmice dok je trčala. Uzrok i način smrti još nisu objavljeni.

Policija je rekla da sigurnosni video pokazuje da je nepoznata osoba prišla Fletcher i natjerala je da uđe u crni terenac.

3. septembra objavljeno je da je locirano “vozilo od interesa” i da su priveli vozača radi ispitivanja. Isti dan članovi njene porodice najavili su da su spremni platiti 50.000 dolara za njen siguran povratak.

Dva dana nakon otmice policija je objavila je da je Cleotha Abston (38) optužen za otmicu i mijenjanje dokaza u vezi s njenim nestankom. Nakon identifikacije njenog tijela, policija je rekla da su protiv Abstona, koji je već proveo na robiji blizu 20 godina zbog otmice uglednog advokata iz Memphisa 2000. godine, podnesene dodatne optužbe za ubistvo prvog stepena i otmicu.

Gospođa Fletcher, majka dvoje djece, bila je unuka pokojnog Josepha Orgilla III., milijardera lokalnog hardverskog magnata i filantropa. Njegova kompanija sada navodno vrijedi više od tri milijarde dolara i zapošljava više od 5.000 ljudi.