BiH

predsjednik sds-a

Šarović: Izjava Cvijanovićke dokazuje da njima nije stalo do Republike Srpske

07/09/2022

On je Željku Cvijanović pozvao da se oglasi oko poteza Vlade koji imaju ogroman uticaj na sudbinu Republike Srpske, kao što su pokušaj prodaje akcija rudnika Ljubija sumnjivom investitoru ili prodaja potraživanja Alumine

Izjava Predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović u kojoj kaže da njen partijski šef Milorad Dodik neće dati agreman Njemačkom ambasadoru „iz principa“ je neodgovorna, izjavio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

„Ova izjava Željke Cvijanović pokazuje da njima nije uopšte stalo do Republike Srpske, do naših građana koji žive i rade u Njemačkoj, ali i do privrednika koji svoju robu izvoze u Njemačku. Da li je ona uopšte svjesna koju bi štetu mogli da proizvedu svojim ponašanjem samo kada bi Njemačka uvela vize za naše građane? To bi značilo da više na mostu u Gradiškoj ne bi mogli da izađete u Hrvatsku ako nemate vizu Savezne Republike Njemačke – rekao je Šarović.

On je Željku Cvijanović pozvao da se oglasi oko poteza Vlade koji imaju ogroman uticaj na sudbinu Republike Srpske, kao što su pokušaj prodaje akcija rudnika Ljubija sumnjivom investitoru ili prodaja potraživanja Alumine.

„Do sada nismo čuli mišljenje Predsjednika Republike ni po ovim pitanjima, ni oko mjera za ublažavanje posljedica inflacije kao što je npr suspendovanje akciza ili smanjenje PDV-a jer nju ne zanima narod. Ona nije Predsjednik svih građana RS jer da jeste javno bi zatražila da se suspenduju akcize i da se stopa PDV na lijekove, školski pribor i osnovne životne namirnice smanji sa 17% na 0%” dodao je Šarović.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.