Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik sds-a

Šarović: Izjava Cvijanovićke dokazuje da njima nije stalo do Republike Srpske

Banja Luka: Konferencija za medije predsjednika SDS-a Mirka Šarovića nakon sjednice Predsjedništva
28.01.2022., Prostorije gradskog odbora SDS-a, Banjaluka (BiH) – Mirko Sarovic, predsjednik SDS, komentirao je nakon sjednice Predsjedništva ove stranke prijedlog dopuna i izmjena Izbornog zakona BiH i rekao da je „prijedlog od medijatora medjunarodne komisije i Matthewa Palmera korak naprijed i unapredjenje, ali ne zadovoljava u potpunosti ocekivanja“. Za najavljenu posebnu sjednicu NSRS Sarovic je rekao da je „to posebna prica u ovom haoticnom stanju nesnalazenja i potpuna nepoznanica“. „Ranije je najavljen Visoki sudski i tuzilacki savjet RS, sad je druga situacija, pozivaju se Bakir i Covic. Vlast se pokusava izvuci iz ove situacije i zaglavila se u neznanju, ne zna kuda ide“, naglasio je Sarović. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

On je Željku Cvijanović pozvao da se oglasi oko poteza Vlade koji imaju ogroman uticaj na sudbinu Republike Srpske, kao što su pokušaj prodaje akcija rudnika Ljubija sumnjivom investitoru ili prodaja potraživanja Alumine

Izjava Predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović u kojoj kaže da njen partijski šef Milorad Dodik neće dati agreman Njemačkom ambasadoru „iz principa“ je neodgovorna, izjavio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

„Ova izjava Željke Cvijanović pokazuje da njima nije uopšte stalo do Republike Srpske, do naših građana koji žive i rade u Njemačkoj, ali i do privrednika koji svoju robu izvoze u Njemačku. Da li je ona uopšte svjesna koju bi štetu mogli da proizvedu svojim ponašanjem samo kada bi Njemačka uvela vize za naše građane? To bi značilo da više na mostu u Gradiškoj ne bi mogli da izađete u Hrvatsku ako nemate vizu Savezne Republike Njemačke – rekao je Šarović.

On je Željku Cvijanović pozvao da se oglasi oko poteza Vlade koji imaju ogroman uticaj na sudbinu Republike Srpske, kao što su pokušaj prodaje akcija rudnika Ljubija sumnjivom investitoru ili prodaja potraživanja Alumine.

„Do sada nismo čuli mišljenje Predsjednika Republike ni po ovim pitanjima, ni oko mjera za ublažavanje posljedica inflacije kao što je npr suspendovanje akciza ili smanjenje PDV-a jer nju ne zanima narod. Ona nije Predsjednik svih građana RS jer da jeste javno bi zatražila da se suspenduju akcize i da se stopa PDV na lijekove, školski pribor i osnovne životne namirnice smanji sa 17% na 0%” dodao je Šarović.