Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Mbappe srušio Juventus, Modrić pogodio za pobjedu Reala

Kiša u Sarajevu pada od ranog jutra, nastavit će i kroz tjedan
09.08.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Kisa ne prestaje padati cijelo jutro, a prema prognozi padat ce i cijeli tjedan. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

PSG je na prepunom “Parku prinčeva“ večeras dočekao ekipu Juventusa i već u prvom poluvremenu došao do velikog vodstva od 2:0, a dvostruki strijelac u petoj i 22. minuti susreta bio je Kylian Mbappe

Utakmicama prvog kola u grupama E, F, G i H večeras je počela UEFA Lige prvaka, a u derbiju večeri francuski Paris Saint-Germain je na domaćem terenu savladao italijanskog rivala Juventusa rezultatom 2:1.

PSG je na prepunom “Parku prinčeva“ večeras dočekao ekipu Juventusa i već u prvom poluvremenu došao do velikog vodstva od 2:0, a dvostruki strijelac u petoj i 22. minuti susreta bio je Kylian Mbappe. Tim iz Torina je golom Westona McKennija na početku drugog poluvremena uspio samo smanjiti na 1:2. U drugom meču grupe H Benfica je pobijedila Maccabi Haifu s 2:0.

U grupi G Borussia je u Dortmundu u ranijem terminu danas savladala ekipu Kopenhagena sa uvjerljivih 3:0. Uvjerljivu pobjedu rezultatom 4:0 u gostima kod Seville slavio je Manchester City.

Golovima Antonia Rudigera, Luke Modrića i Edena Hazarda Real Madrid je u prvom meču grupe F u gostima savladao tim Celtica rezultatom 3:0, a u drugom meču te grupe ukrajinski Shakhtar je s 4:1 u gostima deklasirao njemačkog RB Leipziga.

Dinamo je u ranijem terminu danas s minimalnih 1:0 u Zagrebu pobijedio londonski Chelsea, a u istoj grupi E Milan je u gostima kod Salzburga remizirao 1:1.

Mečevi prvog kola u grupama A, B, C i D na rasporedu su sutra, a najviše pažnje fudbalske javnosti privlače derbi mečevi u grupi A Liverpoola i Napolija te u grupi C Bayerna i Intera.