Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skup u ključu

Nermin Ogrešević o tome s čime u BiH želi NES raščistiti

l_8e8c4a9bf3b1d3ae3e901b7fa7ea01dd

Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a, istakao je da duboko vjeruje da je naša generacijska obaveza da radimo na očuvanju naše države i njenom jačanju

U Ključu je tokom agresije ubijeno više od 700 ljudi, a Ključani su ubijani i ekshumirani u još osam gradova. Kroz logore je prošlo više od 1.000 Ključana. Do kraja 1992. godine blizu 17.000 Ključana, odnosno čitavo nesrpsko stanovništvo, protjerano je iz svojih kuća. Žrtva je ovo koja se ne smije zaboraviti i koja zaslužuje pijetet i pažnju svakog dana, i zato ovaj kraljevski grad mora dobiti bolji tretman od svih nivoa vlasti, istaknuto je na sinoćnjem izbornom skupu NES-a BiH u Ključu.

Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a, istakao je da duboko vjeruje da je naša generacijska obaveza da radimo na očuvanju naše države i njenom jačanju.

-Boreći se u redovima naše Armije RBiH i našeg Petog korpusa, mi smo, bez dileme, shvatili da je naša zadaća da moramo odbraniti našu domovinu, porodice i naše pravo na budućnost. Bilo koji pojedinac, od državnih službenika, policajaca, tužilaca, pripadnika institucija ove zemlje, za koju smo se borili, ako je korumpiran, ako ne poštuje svoj posao, on ne poštuje ciljeve naše borbe. On izdaje našu borbu. On je izdajnik i naše domovine.

Jer, mi smo podnijeli velike žrtve da bismo imali pojedince koji na jaslama naše države prodaju naše interese. S tim treba raščistiti. S tim NES želi raščistiti. Nama treba pravda i zato želimo reformirati pravosudni sistem. Treba nam država u kojoj će postojati jednake šanse za sve. Nema nas puno i svaki čovjek nam je bitan. Upravo za to se NES zalaže. Vrijeme je da stvari poredamo na ispravan način – rekao je Ogrešević.

Ilda Alibegović, nosilac liste za Federalni parlament, poručila je:

-Kad vas loš političar izda, slaže ili prevari i kad se istom suprotstavite i zatražite opravdanje ili ga kritikujete, a oni vam na to odgovore: “Ah, to je politika”, odgovorite: „Nije to politika, to je vaš pokvareni karakter, koji naše živote čini težim“!

Prisutnima se obratio i premijer Vlade USK i nosilac liste za Skupštinu Mustafa Ružnić.

-Ovdje iz kraljevskog Ključa večeras jasno poručujemo da poslije 3.oktobra 2022. godine, kada preuzmemo federalnu vlast, Krajina neće biti kako neki kažu “tamo negdje”, neće biti granica, nego će biti u svim projektima i budžetima svih federalnih ministarstava. Krajina je uvijek bila na vrhu i ovaj narod je položio svaki historijski ispit kada je u pitanju državotvornost Bosne.

Od nas su vijekovima kretale jasne poruke i pokreti prema nesposobnoj vlasti, pa tako i ovima danas jasno poručujemo: Sigurno ćete izgubiti i biti poslani na politička smetljišta zbog sve nepravde i svih laži koje ste nanijeli ovom dijelu naše Bosne u posljednjih 30 godina – zaključio je Ružnić.

Elvir Risović Beli, predsjednik Općinske organizacije NES-a Ključ i kandidat za Skupštinu USK, kazao je da je, obilazeći ovih dana Unsko-sanski kanton s pobjedničkom ekipom časnih i vrijednih kandidata, sretan, ali i tužan.

-Sretan, jer vidim podršku koju ima ova ekipa i Narodni evropski savez i vjerujem u pobjedu 2. oktobra na izborima ovog tima. Ali tužan kada vidim gdje se nalazi Ključ i gdje smo dovedeni u ovih 27 godina vlasti i upravljanja općinom Ključ – rekao je Risović.