"Hidden Resonance"

Travnički bend predstavlja novu pjesmu “Modre rijeke i grimizne vatre”

hidden (1)

U bendu ističu da njihov zvuk karakteriziraju energični riffovi, u kojima dominiraju melodične solaže i vokalne dionice, poduprte intrigantnim ritmovima na bubnju

Bend “Hidden Resonance” iz Travnika danas premijerno predstavlja pjesmu “Modre rijeke i grimizne vatre”, koja će se naći i na njihovom albumu prvijencu.

Pjesma je, kako ističu članovi benda, osvrt na temu toksičnih odnosa među partnerima, a video je, u protekle dvije godine, sniman na više lokacija u Travniku.

– Takvi odnosi se, nažalost, već stoljećima nastanjuju, razvijaju, hrane i žive u skučenim i samodopadnim umovima našeg društva i društva u cjelini – kaže gitarista benda Alen Riđić.

Bend “Hidden Resonance” osnovan je početkom 2018. godine, a okuplja troje mladih zaljubljenika u alternativni rock-metal.

Tokom pandemije koronavirusa, iako u dosta izmijenjenim okolnostima, bend nastavlja sa probama i trenutno radi na prvom albumu.

– Vježbamo kontinuirano u četiri zida i u, najblaže rečeno, ograničenim uslovima. To je naš “lijek” i bijeg od trenutnog ludila zvanog koronavirus – kaže Riđić.

Osim Riđića, članovi benda su Nerma Pezerović- Riđić, kao autorica tekstova i lead vokal, te bubnjar Arman Rizvić.

U bendu ističu da njihov zvuk karakteriziraju energični riffovi, u kojima dominiraju melodične solaže i vokalne dionice, poduprte intrigantnim ritmovima na bubnju.

U pjesama prevladava tematika vječitog rascjepa između objektivne i subjektivne stvarnosti, te uspona i padova.

Prethodne pjesme “Okovi” i “Zaborav” snimili su 2019. godine u kućnom studiju.

To im omogućuje sudjelovanje na festivalima “Pyaf” u Jablanici i “Rastok Fest” u Jelahu, te na Gitarijadi u Mostaru, gdje osvajaju nagradu za najboljeg gitaristu.