Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Turski mediji: Mustafa zbog Emine na rubu bankrota

jahovic sandal

Turska pop-zvijezda Mustafa Sandal razveo se od pjevačice Emine Jahović, navodno bez velike drame, pisalo se da su se o svemu lijepo dogovorili, i kada je riječ o finansijama i kada je riječ o obavezama u vezi s djecom. Ali izgleda da ipak nije sve tako i da je Mustafa Sandal, ako je sudeći prema tvrdnjama turskih medija, upao u veliku finansijsku krizu jer je precijenio svoje mogućnosti u odnosu na prohtjeve bivše supruge.

Naime, Mustafa sinovima Jamanu i Javuzu plaća alimentaciju po 15.000 i 10.000 funti mjesečno! Dakle, to je 25.000 funti mjesečno, ili 300.000 funti godišnje! Osim toga, ima obavezu da sa suprugom dijeli i skupocjenu jahtu, koju ona nema namjeru prodati, a gotovo 250.000 eura koštala ga je kuća koju je Emina napravila u svom rodnom Novom Pazaru dok su još bili u braku.

Mustafa očigledno nije želio štedjeti kada je riječ o porodici, ali sada je zapao u veliku finansijsku krizu, pa mora prodati svoje skupocjene satove kako bi uspio sve poplaćati.

– Mustafa je veliki ljubitelj i kolekcionar skupih i kvalitetnih satova. Na njegovoj kolekciji mogu pozavidjeti svi koji vole dobre satove. On se ne vraća ni sa jednog putovanja, a da sebi nije priuštio dobar sat. Cijene su, naravno, vrtoglave, Mustafa je za jedan ručni sat znao dati 60.000 eura sve do 130.000 eura! Njegova kolekcija vrijedi čitavo bogatstvo! Mustafi je teško da se odrekne bilo kojeg sata iz svoje kolekcije, ali izgleda da će sada morati to uraditi jer ga razvod zaista previše košta – pišu turski mediji, a pozivajući se na izvor blizak pop zvijezdi.

Također dodaju da je, osim toga što se morao odreći svoje vrijedne kolekcije, Mustafa prihvatio uloge u nekoliko komercijalnih filmova, za dobar honorar, kako bi imao i dodatne prihode.

Izgleda da zaista ima finansijskih problema, čim je pristao na ovakav korak, a njegovu bivšu suprugu to, izgleda, ne zanima. Ona radi na novim pjesmama, uživa sa sinovima i ubira plodove svog braka i na kraju razvoda, koji, izgleda, odlično podnosi.