Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

doček nove godine

U Sarajevu na otvorenom večeras pjeva Joksimović, sutra Zbranjeno pušenje

joksimovic_jahorina_5

Novogodišnja proslava nastavlja se i 1. januara, kada će pred Vječnom vatrom u centru grada nastupiti “Zabranjeno pušenje”

U Sarajevu će i ove godine biti upriličena brojna dešavanja povodom dočeka Nove godine.

Centralni događaj svakako će biti 31. decembra na Trgu BiH, gdje će Sarajlije i brojne posjetioce u 2020. godinu uvesti Željko Joksimović, a nastupit će i mlada bh. pjevačica Ilma Karahmet.

Ilma Karahmet otvorit će zabavu na platou ispred SCC-a u 20:30 sati te će publiku uveseljavati sve do 22:30 sati, kada na scenu dolazi megazvijezda Željko Joksimović, koji će svojim hitovima uvesti Sarajevo u 2020. godinu. Iako će biti veoma hladno, i do – 6 stepeni, to neće pokvariti spektakl koji se očekuje.

Novogodišnja proslava nastavlja se i 1. januara, kada će pred Vječnom vatrom u centru grada nastupiti “Zabranjeno pušenje”.

Kao i prethodnih godina očekuje se velika posjećenost bh. prijestonici. Smještajni kapaciteti u Sarajevu za doček Nove godine su popunjeni, a predviđa se da će biti oko 100.000 posjetilaca.

Na početku prilaznih ulica koje vode ka platou Sarajevo City Centra, gdje će građani Sarajeva zajedno s gostima i turistima dočekati Novu 2020. godinu, večeras će biti postavljeni kontrolni ulazni punktovi: Hiseta, spoj Valtera Perića-Dolina, Augusta Brauna, fra Anđela Zvizdovića, Kralja Tvrtka, Franca Lehara i Zmaja od Bosne.

U skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, u koncertni prostor posjetioci neće moći unositi: predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda, oružje, vreće, torbe i ruksake, alkoholna pića, napitke u metalnoj ili staklenoj ambalaži, te pirotehnička sredstva – saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.