jedva sam čekao

Fikret Dedić osuđen zbog tri metra drva jutros izašao iz zatvora

New Project (16)

U presudi se navodi kako je na ovaj način svaki dan izrečene kazne zatvora zamijenjen novčanom sankcijom u iznosu od 100 maraka

Fikret Dedić iz Bužima, koji je zbog nepuna tri metra drva za ogrjev, koje je bespravno posjekao u državnoj šumi, otišao na izdržavanje šestomjesečne kazne zatvora, jutros je pušten na slobodu zahvaljujući građanima koji su prikupili 13 hiljada KM i platili njegovu kaznu.

Podsjećamo, Ermin Karić, predstavnik Udruženja građana za bolji Sanski Most je organizirao prikupljanje novčanih sredstava za porodicu Dedić, rekao je kako je već uplaćen traženi iznos od 12.900 maraka na račun budžeta Federacije BiH.

Općinski sud u Bosanskoj Krupi je na Dedićev zahtjev donio pomenutu presudu uvaživši njegovu molbu da mu se preostali dio zatvorske kazne u trajanju od četiri mjeseca i devet dana preinači u novčanu kaznu.

U presudi se navodi kako je na ovaj način svaki dan izrečene kazne zatvora zamijenjen novčanom sankcijom u iznosu od 100 maraka.

– Jedva sam čekao taj dan da napustim zatvor, izjavio je kratko za RTV USK po izlasku na slobodu Dedić.

Jedini izvor prihoda Fikreta i njegove porodice je mjesečna pomoć u iznosu od 50 maraka koju Dedić dobiva na ime ratne invalidnine, s obzirom na to da je nekoliko puta ranjavan u ratu.