Beograd

U Srbiji bijesni zbog koncerta Crvene jabuke: “Ovo nigdje na svijetu nema”

crvena-jabuka-beograd

Brojne reackije pristižu nakon koncerta poznatog benda u Kombank areni

Poznati bend Crvena jabuka održao je sinoć već drugi po redu koncert u Beogradu. Na ulazu u dvoranu Kombank mjerena je temperatura, kapaciteti su bili smanjeni, a u publici su držali distancu, koliko je to uopće bilo moguće, javlja Nova.rs.

Koncert je inicijalno bio zakazan za 7. mart pa je zbog pooštrenih mjera koje su trajale tokom vikenda pomaknut za ponedjeljak i utorak, odnosno 8. i 9. mart.


Crvena Jabuka @ Kombank Dvorana, Beograd 8.3.2021.


Prvi koncert nakon puno, puno vremena. Svakako najbolji i…

Posted by Adrian Boric on Tuesday, March 9, 2021

Iako je frontmen Dražen Žerić Žera izjavio da će se koncerti održati prema svim propisanim epidemiološkim mjerama, mnogim građanima Srbije nije jasna činjenica da se koncerti uopće održavaju u vrijeme kada epidemiolozi zahtijevaju najoštrije mjere kako bi suzbili novi nalet broja zaraženih.

‘Je l’ se vi šalite s nama? Kombank dvorana večeras’, napisala je jedna korisnica društvene mreže Twitter, koja je podijelila video sa sinoćnjeg koncerta.

Komentari ispod njenog tvita bili su negativni – od onih koji ne mogu vjerovati da se ljudi ne mogu suzdržati od koncerata, do onih koji smatraju da je ovo uvreda za doktore.

‘Ovo je uvreda i nepoštovanje prema svim doktorima’, ‘Prijatelji iz Slovenije i dalje misle da ih zezam kada kažem da u Srbiji sve radi normalno i da ljude (stoku) boli uvo za pandemiju. Smiju se u fazonu – ma daj to nigdje na svijetu nema! Ima kod Srba nesretnika’, “Da se ja pitam, sad bi im taj koncert trajao dvije sedmice i niko u međuvremenu ne bi izašao iz sale. Pa neka pjevaju!”

‘Da li je u zemlji Srbiji ikada bilo nešto normalno? Svi znamo da je odgovor ne, tako da što je čudno?’ – nizali su se komentari.