Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ra rođaka "barunice droge"

Udala se El Chapova kćerka, na vjenčanje stigla u oklopnom vozilu

Alejandrina Gisselle Guzman (1)

Mladenka se pojavila u čipkastoj bijeloj vjenčanici s tijarom na glavi dok je mladoženja odjenuo svijetlo odijelo

Udala se kćerka jednog od najpoznatijih narkomafijaša Joaquina Guzmana, poznatijeg kao El Chapo.

Alejandrina Gisselle Guzman (38) udala se za Edgara Cazaresa, rođaka Blance Margarite Cazares koja nosi nadimak “barunica droge”.

Vjenčanje je održano 25. januara, a snimke i fotografije s raskošne proslave tek su se sad pojavile na društvenim mrežama.

Prema pisanju meksičkih medija, mladenci su na vjenčanje zbog osiguranja stigli u oklopnim vozilima. Kako njen otac nije bio prisutan budući da trenutno odslužuje doživotnu kaznu u zatvoru, Alejandrina je zaplesala s majkom Mariom, El Chapovom prvom ženom.

Mladenka se pojavila u čipkastoj bijeloj vjenčanici s tijarom na glavi dok je mladoženja odjenuo svijetlo odijelo.

Slavlje je održano u resortu Alma Grande, a uzvanike je zabavljao bend Calibre 50 i pjevač Julion Alvarez.

Samo vjenčanje održano je u katedrali koja je tom prilikom zatvorena za javnost, što je izazvalo kritike.

“Ovo je podsjetnik koliko je u ovom društvu ukorijenjena i moćna porodica Guzman. Oni su ovdje dio elite. Tako ih tretiraju drugi pripadnici elite, uključujući i Crkvu”, rekao Falko Ernst, internacionalni analitičar za Meksiko.

Alejandrina Gisselle Guzman na Forbesovoj listi stavljena je na 701. mjesto najbogatijih osoba svijeta, a upravo je taj podatak uz nadimak svoga oca pokušala unovčiti, pokrenuvši brand odjeće, a zatim i alkoholnih pića “El Chapo 701”.

Međutim, u Meksiku nije uspjela zaštiti taj znak, iz prostog razloga jer tamošnji zakoni ne dozvoljavaju popularizaciju proizvoda uz problematične nazive, kakav je nadimak njenog oca.