Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Uhapšena Severina

PXL_110822_95075531

Povod svemu i raspisivanju potrage, kako doznaju, bila je neprimjerena prepirka u utorak u splitskom domu majke poznate pjevačice

Zagrebačka policija uhapsila je pjevačicu Severinu Vučković u utorak oko podneva u Zagrebu. Hapšenje je uslijedilo, kako doznaje Jutarnji list, nakon što su od splitskih kolega dobili zahtjev za njeno privođenje za potrebe kriminalističkog istraživanja.

Povod svemu i raspisivanju potrage, kako doznaju, bila je neprimjerena prepirka u utorak u splitskom domu majke poznate pjevačice.

Prema prijavi sestre Marijane, pjevačica se navodno okomila na nju pred njihovom majkom. Bilo je to pod okriljem noći, jedan sat poslije ponoći, kada se iz stana orila buka. Njih dvije, prijavila je Marijana policiji, žestoko su se hrvale i šamarale, i to doslovno po cijelom stanu.

Jutarnji list piše da je pjevačica na kraju otišla na svoju stranu, a njena sestra u bolnicu, odakle se nakon ukazane liječničke pomoći zbog lakših ozljeda obratila za pomoć policiji. Zadobila je niz podljeva na glavi i leđima, a na tijelu su joj liječnici uočili i posjekotine.

Na osnovu prijave splitska policija je raspisala potragu za pjevačicom, na temelju koje je Severina s odmakom od 12 sati od navodnog incidenta u Splitu uhapšena na zagrebačkom aerodromu.

Jutarnji list objavio je fotografije pjevačice nastale vjerovatno nakon sukoba.

Severina nakon obračuna / FOTO: jutarnji.hr

Na njima se vide ogrebotine po tijelu i licu pjevačice.

Severinine fotografije nakon obračuna / FOTO: jutarnji.hr

Na putu do policijske stanice po mjestu stanovanja, kako bi dala iskaz policiji i svoje viđenje incidenta zbog kojeg joj prijeti prijava, obratila se za pomoć svom advokatu Mati Matiću, ne ulazeći u detalje zbog kojih se opet našla pod povećalom.

Advokat Matić potvrdio je hapšenje kazavši tek da je Severina u međuvremenu puštena i da će postupak ići redovnim putem jer “nema potrebe za svom tom predstavom koja za sobom povlači i druge stvari, poput pretresa doma, kao da je najveći kriminalac u pitanju”.

Izvor tvrdi da ju je sestra lažno prijavila

Izvor blizak pjevačici pak tvrdi da je Marijana lažno prijavila Severinu za nanošenje tjelesnih ozljeda. U tom stanu u Splitu, u kojem živi majka sa strinom, boravila je Severina te je iznenada došla Marijana, koja je, tvrdi izvor, napala pjevačicu i nanijela joj ozljede.

Severina je otišla, a Marijana je počela lupati na vrata stanarima te zapomagati i bacati se po stubištu kako bi se sama ozlijedila, tvrdi izvor.

Jutarnji navodi da je Marijana, za koju niko ne zna gdje je provela proteklih sedam godina, prijavila Severinu Centru za socijalnu brigu prije otprilike pola godine da zlostavlja mamu i onemogućava joj kontakte s njom. Istovremeno prijavila je i svoju kćer, Severininu nećakinju Miu, da je zlostavlja telefonom.

Centar za socijalnu brigu je postupao po prijavi i utvrdio da je Marijana Popović, čije boravište nije uspjela utvrditi ni policija, lažno prijavila svoju kćer i sestru. Severinin izvor tvrdi i da je Marijana Popović sve ovo radila u dogovoru s Milanom Popovićem, o čemu navodno postoje pisani dokazi u obliku izjave Milana Popovića dane u Centru za socijalnu brigu.