saopštenje za javnost

BH Telecom: N1 dobrodošao na Moju TV, ali pod istim uslovima kao i druge kuće

bh telecom

Imajući u vidu dosadašnje navode i tendenciozno potenciranje neistinitih podataka od strane televizije N1, jasno je da iza istih stoji nerealan vlastiti poslovni interes, koji se nastoji ostvariti putem zloupotrebe medijskog prostora i dezinformisanja javnosti

Kompanija BH Telecom kao javno preduzeće i društveno najodgovornija kompanija u Bosni i Hercegovini snažno podržava medijski pluralizam i pravo građana na pristup informacijama od javnog interesa te iznošenje različitih mišljenja, saopćeno je iz BH Telecoma.

Zbog navedenog, kako navode, BH Telecom javno poziva televiziju N1 da, po uzoru na druge bosanskohercegovačke informativne TV stanice, omogući distribuciju svog TV kanala na nekomercijalnoj osnovi ili da Sport Klub prihvati posljednju ponudu BH Telecoma sa ciljem zadržavanja Sport Klub i N1 TV kanala u sistemu Moja TV.

Zbog potpune informacije za građane, ističu da je u trogodišnjem ugovoru između BH Telecoma i Sport Kluba, N1 televizija bila zastupljena u paketu TV kanala zajedno sa Sport Klub TV kanalima, “međutim navedeni TV kanal se mogao ugovoriti i samostalno po odvojenoj cijeni mimo paketa. U novoj dostavljenoj ponudi, Sport Klub je BH Telecomu ponudio samostalno ugovaranje N1 televizije, ali po više od dvostruko većoj cijeni”.

– Za BH Telecom je potpuno neprihvatljivo zaključivanje ugovora za samostalnu distribuciju N1 televizije po nerealno uvećanoj cijeni, naročito jer nije došlo ni do kakvog poboljšanja niti unapređenja kvaliteta na strani N1 televizije koje bi sa poslovnog aspekta opravdalo plaćanje tako uvećane cijene odnosno plaćanje višemilionskih iznosa koje bi ta cijena prouzrokovala.

Imajući u vidu dosadašnje navode i tendenciozno potenciranje neistinitih podataka od strane televizije N1, jasno je da iza istih stoji nerealan vlastiti poslovni interes, koji se nastoji ostvariti putem zloupotrebe medijskog prostora i dezinformisanja javnosti – saopćeno je iz BH Telecom d.d. Sarajevo.