Uzrok razvoda: Brad Pitt udario posvojenog sina Maddoxa?

angelina-jolie-brad-pitt

Detalji razvoda slavnog hollywoodskog para Angeline Jolie (41) i Brada Pitta (52) ne prestaju puniti medijske stupce od kako je 20. septembra objavljeno da je Jolie predala zahtjev za razvod petogodišnjeg braka.

Britanski “Daily Mail”, pozivajući se na izvore bliske paru, piše kako je jedan od glavnih razloga razvoda braka glumačkog para bio Bradov odnos prema djeci.

Navodno se glumica odlučila na razvod nakon posljednjeg incidenta u kojem je Brad njihovog 15-godišnjeg sina Maddoxa udario u glavu tokom leta privatnim avionom.

Ovu vijest prenijeli su brojni svjetski mediji, ali je glumica odbila komentarisati te potvrditi da li je to istina. Iz njenog advokatskog tima saopćeno je kako Jolie “želi zaštiti djecu”, te kako se Brad ne tereti za zlostavljanje djece.

Par ima troje biološke i troje usvojene djece. Glumica je prvog sina Maddoxa usvojila 2002. godine u Kambodži, prije nego što se počela zabavljati sa Bradom. Kćerku Zaharu je usvojila 2005. godine. Brad je Angelininu djecu posvojio 2006. godine nakon vjenčanja.

Naredne godine dobili su kćerku Shiloh, kada su usvojili i sina Paxa, porijeklom iz Vijetnama. Angelina je 2008. godine rodila blizance Vivienne i Knoxom.

U dokumentima o razvodu do kojih su došli mediji navodi se kako je glumica pokrenula razvod zbog “nepomirljivih razlika u karakteru” te načinu na koji je Brad odgajao djecu.

Nakon što je vijest o njihovom razvodu objavljena, ni jedno od glumaca nije viđeno u javnost.