Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kaplan: Najbolje da izbore u Stocu provedu stranci

BiH

slmir kaplan2

Nakon što su prekinuti izbori u opštini Stolac zastupnik Parlamenta Federacije BiH i kandidat za načelnika Stoca Salmir Kaplan kazao je za Anadolu Agency (AA) da je jedino rješenje u ovoj opštini da izbore provedu neutralni članovi biračkih odbora.

“U Stocu je jedini lijek da dođu neutralni članovi biračkih odbora ili stranci. Ljudi koji nemaju veze ni sa kim i da oni provedu izbore”, istakao je Kaplan.

Prema njegovim riječima, krađa je glavni razlog za prekidanje izbora.

“A šta je glavni razlog za krađu? To što su vidjeli koji je odziv ljudi, Bošnjaka i vidjeli su da će izgubiti izbore. Kada su smijenili na jednom mjestu članove biračkog odbora mi smo šutili. Međutim, kada su u drugom, trećem mjestu počeli usmeno smjenjivati ljude, članove biračkih odbora, onda je nastao opći haos, krađa”, pojasnio je Kaplan.

Kaplan je poručio i da oni koji planiraju biti na vlasti u Stocu “moraju pobijediti legitimno, ne mogu se raditi izborne krađe”.

Izbori u opštini Stolac su prekinuti na način da su povučene sve glasačke kutije sa izbornim materijalom, objavila je koalicija “Pod lupom“, koja građanski i nestranački posmatra izborni proces.

“Posmatrači koalicije ‘Pod lupom’ su izvijestili pozivni centar da su prekinuti izbori na svim biračkim mjestima u opštini Stolac. Prekinuti su na način da su povučene sve glasačke kutije sa izbornim materijalom sa biračkih mjesta”, pojasnila je za AA Jovana Kljajić, koordinatorica za odnose s javnošću koalicije.

Prema njenim riječima, inače u Stocu su problemi počeli i ranije zamjenom članova biračkog odbora i neotvaranjem biračkih mjesta na vrijeme.

Otkazani izbori na svim biračkim mjestima u općini Stolac (VIDEO)