peti po redu

Velikim koncertom Petra Graše zatvoren Zenica Summer Fest

l_cfd039248a31a0172d9dfdf532535aa8

Sjajni Dalmatinac otvorio je koncert laganim ritmovima svojih balada na nakon toga prenio pozitivnu energiju na sve prisutne i priredio posjetiocima dvosatni spektaktl

Veličanstvenim koncertom Petra Graše spuštena je zavjesa na 5. Zenica Summer Fest (ZSF) u okviru kojeg je u proteklih 20 dana realizovano 25 programa.

Finalna veče ponovo je na Trgu Alije Izetbegovića okupila više hiljada posjetilaca koji su uživali u Grašinim hitovima. Program svečane ceremonije zatvaranja Festivala vodila je mlada Zeničanka Hana Kapković koja se publici predstavila i na početku ZSF-a, a potom je nastupila predgrupa “Heaven band” iz Sarajeva.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je u svom obraćanju najavio nove programe i nakon Zenica summer festa.

– Očekuje vas još dosta zanimljivih programa, različitih sadržaja i već sada mogu da vas pozovem na ovakvo okupljanje 30. i 31. decembra, za novogodišnje sadržaje koje ćemo tradicionalno realizovati – rekao je Kasumović i potom uz spektakularni vatromet najavio i pozvao na scenu Petra Grašu.

Sjajni Dalmatinac otvorio je koncert laganim ritmovima svojih balada na nakon toga prenio pozitivnu energiju na sve prisutne i priredio posjetiocima dvosatni spektaktl.

– Zadovoljstvo mi je što je i zenički koncert među velikim ovogodišnjim koncertima koje smo realizovali ove godine. Dva puta smo rasprodali zagrebačku Arenu, prije neki dan odlično je bilo u Sarajevu, u pulskoj Areni nezaboravno, a večeras u Zenici zaista posebno, uživali smo u svakom trenutku. Hvala publici, hvala domaćinima, nadam se da se uskoro ponovo vidimo – poručio je Grašo nakon koncerta.

Zenica summer fest tehnički realizuje RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, te prijatelje Festivala, zlatnog sponzora kompanije „Bingo“, te sponzora Aura osiguranja, BH Telecoma, i Federalnog ministarstva kulture i sporta, saopćeno je iz PR službe Festivala.