Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Taftalidze Shuffle"

Vlatko Stefanovski objavio novi album, prva saradnja sa sinom Janom

stefanovski (1)

Sretan je, kaže, da je u ovim čudnim i teškim vremenima uspio snimiti album

Nakon akustičnog albuma “Mother Tongue”, svjetski poznati gitarista Vlatko Stefanovski ima novi studijski album “Taftalidze Shuffle”.

Makedonski virtuoz na gitari odlučio se vratiti zvuku i atmosferi sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Publici predstavlja devet novih pjesama koje su snimljene u njegovom studiju Esoteria. Posebno u vezi ovog albuma je to što je prvi put da je Stefanovski sarađivao sa svojim sinom Janom Stefanovskim.

Novi album je, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skopju i kvartu Taftalidze koji, kako često ističe, ima posebno mjesto u njegovom srcu. Upravo on je autor muzike, teksta, aranžamana svih pjesama, a i produkcija je njegovo djelo.

Sretan je, kaže, da je u ovim čudnim i teškim vremenima uspio snimiti album.

Na albumu su učestvovali i brojni gostujući muzičari među kojima je Andrijana Janevska kao prateći vokal, Theodosii Spassov odsvirao je dionice trube inspirisane Milesom Davisom, a Tihomir Pop Asanović svirao je Hammond orgulje. Matija Dedić na jednoj je pjesmi odsvirao klavir, dok su Vasil Hadžimanov, Kiril Džajkovski, Damir Imeri i Diran Tavitjan svirali klavijature. Poznati glumac Nikola Ristanovski imao je recital u pjesmi “Dijaspora”.