Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vrelo ljeto na Tjentištu: Poznata imena iz svijeta elektronske muzike na OK Festu 2024

ok fest tjentiste
Foto: OK Fest

Raznovrstan program desetog izdanja Nektar OK Festa, garantuje odličnu zabavu

Nakon najava prvih imena live programa koji već od samog starta obećava, jer donosi neka od najpoznatijih svjetskih i regionalnih imena, koja će ovoga ljeta zasvirati na Tjentištu, na jubilarnom desetom po redu Nektar OK Festu od 19. do 21. jula, organizatori najavljuju i fenomenalnu listu imena iz svijeta elektronske muzike koja će ovogodišnjem festivalskom programu dati jednu sasvim novu energiju.

Već sada je poznato da su ovoga ljeta za nezaboravnu OK atmosferu na Tjentištu zaduženi: Thievery Corporation, The Toy Dolls, Parni valjak, Ritam Nereda, Zoster, Vojko V, Grše, Mortal Kombat, Nipplepeople, Pero Defformero, Svemirko i Sunshine, a da atmosfera bude još „vrelija“ pobrinuće se i: OXIA; Technasia; Victor Ruiz; DJ Jock; Mladen Tomic; Nebs Jack; Nemax i Jakka. I to nije sve, jer OK Team u narednim danima donosi još novih imena koji će nastupiti u okviru festivalskog programa.

OXIA jedan od najcjenjenijih francuskih DJ-eva koji je preko 20 godina u ovom poslu i iza koga su brojne turneje koje je radio širom svijeta. Za cijenjene izdavačke kuće kao što su Kompakt, Hot Creations, 8bit, Knee Deep In Sound, Saved, Diversions Music, napravio je impresivnu listu remixeva i izdanja, koje su ga zakucale u sam svjetski vrh elektronskog zvuka. Njegov najveći hit Domino našao se na listi gotovo svakog DJ-a. Riječ je o hitu iz 2006. godine koji na Youtube platformi ima preko 47 miliona pregleda.

Technasia, velikan elektronske muzike, franscuski DJ i producent. Riječ je o provokativnom umjetniku sa ukusom za istaživanje, koji spaja sofisticirani muzički senzibilitet sa neumornom znatiželjom. Kako i sam kaže: “Elektronska muzika je najbolji jezik od svih. Bez riječi, samo vibracija, emocija i ritam.” Iza njega je veliki broj hitova, a godine 2021., njegovo izdanje ‘Bring It Back’ spominjalo se kao jedna od pjesama godine.

ok fest 2024 line-up
Foto: OK Fest

Victor Ruiz na svjetskoj sceni pristuan je od 2013. godine. Karakterišu ga jedinstveni i energični DJ nastupi, čvrste, ali groovy techno produkcije i njegova pionirska etiketa – Volta Records. Kako i sam kaže, njegova muzika je melodična i uvijek dolazi iz dubine njegovog srca. U pitanju je besprijekoran profesionalac, čiji svaki nastup izazove i zabavi publiku u jednakoj mjeri. Zahvaljujući godinama formiranja, u kojima je naučio sve o DJ-ingu kroz iskustvo iz prve ruke, Victor pokazuje nivo vještine, dinamičnosti i instinkta koji je urođen.

Techno producent i DJ iz Slita – DJ Jock već sa 18. godina potpisao je svoje prvo samostalno izdanje. Redovno izdaje za etikete kao što su Phobiq, Intec Digital Carla Coxa i Pornographic Recordings Cristiana Varele, a poznato je da njegovu produkciju konstantno vrte velika imena kao što su Adam Beyer, Ilario Alicante, Joseph Capriati, kao i veliki, Carl Cox i Cristian Varela, te mnogi drugi. Apsolutni Coxov favorit, traka Raw Love uvela je nasmijanog splitskog producenta u gornji dom svjetskih DJ zvijezda. Izdana na gigantskom Intec Labelu u Coxovom vlasništvu, u samo je nekoliko dana došla u top 20 Beatportove liste najprodavanijih izdanja u svijetu.

Hipnotički spoj techna i tech house-a, dodatno pojačan snažnim groove-om i bass linijama odlikuju setove Mladena Tomica. Omiljeni DJ naša dva stage-a /OK Summer stage & OK After Party/ koji publiku neumorno drži na nogama do prvih svitanja na Tjentištu … sa nama je i ove godine. Prepoznaćete ga po beskompromisnom zvuku, snažnoj energiji od koje je satkan svaki njegov set, pažljivo odabranim kompozicijama i unikatnoj produkciji. Tu je i snažan lični pečat, bilo da se radi o miksanju, produciranju ili remiksovanju.

Nebs Jack, DJ i producent, koosnivač i rezident DJ Freshwave Festival-a, kreator jedinstvenog plesnog koncepta Art of Emotions – Nebs Jack je već godinama prepoznatljivo ime na regionalnoj elektronskoj muzičkoj sceni i svakako jedno od najuticajnijih iz Bosne i Hercegovine. Delio je DJ pult sa najvećim DJ-evima kao što su: Hot Since 82, Boris Brejcha, Hernan Cattaneo, Dubfire, Sasha, Deborah De Luca, Anna, Eelke Kleijn,Roger Sanchez, Hosh, David Morales, Mark Knight, James Zabiela, Oxia, Umek, ….

Nemax se prvi put zainteresovao za muziku još u srednjoškolskim danima, a počeo je da se bavi elektronskom muzikom i DJ-ingom 2005. godine kada je bukirao svoje prve nastupe. Poslednjih godina polako ali čvrsto zauzima svoje mesto na sve evoluirajućoj i aktivnoj klabing sceni glavnog grada Srbije – Beograda, a nižu se i njegovi nastup širom Evrope.

Njegovi klupski i festivalski nastupi poznati su širom svijeta. U pitanju je DJ Yakka, a zvuk koji ga karakteriše je house u svojim raznim podžanrovima. Od laganijih deep, disco ritmova do tvrđeg klubskog, tech house zvuka ili melodičnog progressive-a, melodic housea, afro housea…

Raznovrstan program desetog izdanja Nektar OK Festa, garantuje odličnu zabavu. Za sve zainteresovane OKfestovce, u prodaji je festivalski paket OK kamp (4 dana u festivalskom kampu + ulaznica za festival). Prodaja se vrši u cijeloj regiji putem prodajnih servisa gigstix.ba / gigstix.com / gigstix.me / entrio.hr / entrio.si .

Organizatori uskoro donose nova imena desetog po redu Nektar OK Festa 2024. Sve informacije o samom događaju, dostupne su na zvaničnoj festivalskoj stranici www.okfest.net