Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Je me casse"

Za nju kažu da je favorit na Eurosongu

malta eurosong (1)

Sa svojim trinaest je impresionirala Simona Cowella u Britain’s Got Talent, a već s petnaest je bila pobjednica dječjeg SanRema i dječjeg Eurosonga nakon malteškog X Factora, a nakon čega je uslijedila i slava na globalnom X Factor planu

Destiny s pjesmom “Je me casse” sve se više spominje kao favorit za pobjednicu ovogodišnjeg Eurosonga. Kad se uzme u obzir samopouzdanje tokom nastupa i moćni vokal, teško je povjerovati da je ova izvođačica tek osamnaestogodišnjakinja.

Engleski jezik, francuski sleng i malteško-nigerijski geni bi mogli biti dobitna kombinacija za takmičenje koje će ovo godine ugostiti Holandija.

Naime, Destiny sa svojom pjesmom Je me casse je već polako zaludjela svijet, no to nije ništa čudno kad se uzme u obzir da je ova osamnaestogodišnjakinja s Malte već odavno poznata kao pjevački wunderkind.

Sa svojim trinaest je impresionirala Simona Cowella u Britain’s Got Talent, a već s petnaest je bila pobjednica dječjeg SanRema i dječjeg Eurosonga nakon malteškog X Factora, a nakon čega je uslijedila i slava na globalnom X Factor planu. Destiny je već naviknuta na velike pozornice i uprkos tinejdžerskim godinama slovi za pravu pjevačku divu. Ništa neobično za osobu koju već s 13 uspoređuju s Arethom Franklin i zovu zvijezdom.

Ova malteška uzdanica je 2020. trebala predstavljati svoju zemlju na Eursongu u Rotterdamu s pjesmom All of My Love, prije nego što je natjecanje otkazano zbog Covida.

Njen talent će ipak zato ove godine imati priliku iskazati se u punom svjetlu, jer Rotterdam pruža novu šansu, a Je me casse zvuči pamtljivo i obećavajuće.

Pjesma koja toliko obećava odlikuje se brzim tempom i zaraznom melodijom, a govori o osnaživanju žena. I sve to uz moćan soul vocal mlade Destiny.

Sama Destiny je podsjetila na važnost poruke pjesme koja će ostati i kad Eurosong završi:

“Ova je pjesma posvećena ženama koje se osjećaju nesigurno. Same možemo učiniti velike stvari kada istinski vjerujemo u sebe i trudimo se ostvariti svoj cilj”.