Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odlazak velike glumice

Zadnji dani života Nede Arnerić: “Zlo s kojim se borila je na kraju i ubilo”

neda arnerić

“Često mi je pričala kako je pod lijekovima, da ide kod psihijatra. Depresija je zlo u njenom životu”

Glumac Feđa Stojanović, koji je dijelio scenu s pokojnom Nedom Arnerić, otkrio je kako se dugo borila s depresijom, a sve joj je teže, kaže on, bilo posljednjih nekoliko godina.

“Igrali smo dosta tokom njene karijere, a posljednjih nekoliko godina smo radili predstavu Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo. To je izuzetno voljela. Za sve ove godine prolazila je kroz nevjerovatne faze. U posljednjih nekoliko godina najviše ju je pogodila prvo bolest supruga, a onda njegova smrt. Iskreno rečeno, dolazila je rjeđe do dobrih raspoloženje, često je bila u depresijama”, ispričao je.

Dodao je da još nije imao hrabrosti čuti se s njenim bratom te da ne zna kako je umrla, ali istaknuo je da joj je bilo jako teško i da s borila s depresijom.

“Često mi je pričala kako je pod lijekovima, da ide kod psihijatra. Depresija je zlo u njenom životu. Imala je takav život, a najveći problem je bio taj što je preskočila mnoge faze u svom životu. Nije imala djetinjstvo, kao djevojka nije izlazila, već je mnogo snimala i radila, na čovjeka to ostavi mnoge posljedice, što je i sama znala govoriti”, tvrdi glumac.

Rekao je i kako je tokom posljednjeg razgovora s Nedom primijetio da ide nabolje te da se radovala putovanju u Indiju.

“Prije mjesec dana smo gostovali, vidio sam da se potpuno oporavila. Nije baš bila stara Neda, ali se vidjelo da sve ide na bolje. Rekla mi je da to zato što je išla u Indiju na proputovanje gdje je provela mjesec i pol. Poslije toga je otišla u Austriju na skijanje, jer tamo ima neki manji stančić. Čuli smo se i pitam je – kako si? Tada mi je rekla: ‘Nije onako kako sam očekivala, ali sam se oporavila, tu su mi prijatelji, ne mogu pričati. Čujemo se…’ Nikad se poslije toga nismo čuli”, ispričao je.