koncerti i edukativne aktivnosti

Završen Open City Mostar: U 16 dana na sedam lokacija nastupilo više od 40 izvođača

open city mostar – fena

Open City Mostar, kažu, bio je i dio regionalne tehnološke konferencije ‘CONNECTO’ na kojoj su imali svoj panel i otvorili razgovor s lokalnim i regionalnim poduzetnicima i kompanijama i zamislili budućnost BiH u EU

Drugi Open City Mostar, festival Europske unije i Grada Mostara, završen je u srijedu navečer nastupom grupa Aklea Neon & Sound Doulas i Elemental.

Drugo izdanje festivala trajalo je 16 dana i na 7 lokacija, kroz koncertne, dječje i edukativne aktivnosti, svakodnevno je okupljalo više stotina građana.

Festival koji je nastao kao inicijativa Europske unije i Grada Mostara, uz realizaciju i organizaciju Mostar Rock School, imao je za cilj proširiti kulturnu ponudu grada i kroz kulturu i umjetnost raditi na promociju vrijednosti Europske unije te otvoriti javne prostore za umjetnost i kulturnu participaciju.

Na festivalu su, između ostalih, nastupali – Mostar Sevdah Reunion, Zoster, Neno Belan & Fiumens, Bolero, Elemental, Aklea Neon & Sound Doulas, S.A.R.S., Ajs Nigrutin, 30 Zona, Letu Štuke, Šuma Čovjek, Andrej Jelić, Western Balkans Youth Orchestra, te više od 25 lokalnih izvođača.

Open City Mostar surađivao je s postojećim festivalima Mostar Blues & Rock Festival, Mostar Summer Fest, FromHerzWithLove koji su dijelove svoga programa otvorili besplatno za sve posjetitelje postajući tako dio ideje otvorenoga grada i otvorene kulture.

Kroz suradnju s festivalima predstavljeni su i svjetski umjetnici poput Malone Sibune benda sastavljenog od glazbenika iz SAD-a i Velike Britanije, regionalno poznati sastav Atomsko Sklonište, kao i grupe Prismojeni Profesorji Blues-a, Texas Flood, Screaming Wheels, R.O.S.T.

“Zadovoljni smo organizacijom i zanimanjem publike za događaje. Mnogo više posjetitelja nego prošle godine pjevalo je s nama. Drago nam je što smo obuhvatili i one najmlađe i predstavili dva dana dječjeg programa s lokalnim pojedincima i organizacijama koje se bave kreativnim i edukativnim radom s djecom”, poručuju realizatori festivala, Mostar Rock School.

Open City Mostar, kažu, bio je i dio regionalne tehnološke konferencije ‘CONNECTO’ na kojoj su imali svoj panel i otvorili razgovor s lokalnim i regionalnim poduzetnicima i kompanijama i zamislili budućnost BiH u EU.