Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BRKO

Završen šesti BiH Color festival – oboreni svi rekordi

Todor – BIH Color Festival Day 1-138_compressed (1)

Organizatori za sedmi BiH Color Festival najvaljuju još mnogo noviteta i raznovrsniji program

Šesti po redu “BiH Color Festival”, koji je proteklog vikenda održan u Brčkom, okupio je hiljade mladih iz Bosne i Hercegovine i regiona koji su imali priliku dva dana uživati u nastupima poznatih regionalnih izvođača i vrhunskih DJ zvijezda.

Festival je ove godine ponudio mnoštvo zanimljivih sadržaja, a pravo osvježenje su bili live izvođači koji su napravili nevjerovatnu atmosferu.

Prisutne partijanere je uz 40 000 kesica prirodne boje, zabavljalo više od 20 domaćih i regionalnih zvijezda, i to Edo Maajka, Vojko V, Zoi, Nipplepeople, Galoski, Wreckage, Sesha, Lag, Fakir, Ranchatek, kao i druga prepoznatljiva imena elektronske scene u regionu i šire.

Reakcije publike su bile odlične, a izvođači koji su nastupili nisu krili svoje oduševljenje konceptom i organizacijom festivala.

– Drago nam je da smo opravdali očekivanja posjetilaca. Zadovoljni smo sa ukupnom posjetom, gdje je u petak bilo 4500 posjetilaca, a u subotu koja je tradicionalno uvijek bila posjećenija od petka, bilo nešto više od 4000 ljudi zbog same kiše koja je padala u poslijepodnevnim časovima, no to nije omelo održavanje festivala kao ni samu dobru atmosferu među ljudima – rekao je direktor festivala Dražen Zimonjić.

Festival je već sada postao tradicija, kao i turistički značaj za Brčko, što nam govori činjenica da su smještajni kapaciteti bili popunjeni, a mnogobrojni partneri i sponzori su prepoznali ovaj jedistveni događaj u regionu. Među njima su i Beck’s, Evropska Unija u BiH , Bavaria, VIVIA, Vitinka, STR8, Rooster, Jägermeister, Johnnie Walker, Smirnoff, Gordon’s, Juicy, Vlada Brčko distrikta, Kabinet gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

Organizatori za sedmi BiH Color Festival najvaljuju još mnogo noviteta i raznovrsniji program.