Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog budalaština koje prodaje ljudima slavna glumica ide na sud

gwyneth-paltrow-01-800-2

Njeni savjeti i proizvodi koje prodaje ozbiljno mogu naštetiti zdravlju, tu stranicu treba ukinuti, kažu dva okružna tužitelja iz Kalifornije koji su u ime Agencije za hranu, lijekove i zdravlje pokrenuli postupak protiv Gwyneth Paltrow (44).

Glumičina lifestyle stranica Goop, koja nudi savjete, članke, ali i kupovinu proizvoda, tokom godina je plasirala niz kontraverznih ideja i “noviteta”.

Za nekoliko hiljada maraka preko Goopa mogu se kupiti jaja od žada koja “umetanjem u vaginu sprečavaju prolaps maternice i poboljšavaju seksualni život”.

U Goopu tvrde da je najbolji lijek za hroničnu nesanicu hodati bos, prodaju parfem koji “dokazano poboljšava memoriju i djeluje kao antibiotik”.

Prije nekoliko mjeseci Goop je napala i NASA jer su za 100 eura prodavali naljepnice za kožu koje “poboljšavaju vaše bionergetsko polje”, te su tvrdili da je proizvod razvila NASA.

Svemirska agencija na to je rekla kako je to hrpa gluposti, te pozvala javnost da ne nasjedaju na pseudoznanost. Paltrow, inače izdanak poznate holivudske porodice, te dobitnica Oscara, u intervjuima brani stavove Goopa.

– Orošavanje vagine, guranje jajeta od žada ili umetanje kristala protiv neplodnosti. To je ne samo suludo, nego i opasno. Sjećam se da su svojevremeno prodavali i prašinu s Mjeseca za bolji seks, neko tome mora stati na kraj – kaže ginekologinja Jen Gunter.