Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zdravko Čolić otkrio šta mu je Davorin Popović poklonio kad je diplomirao

zdravko colic spot53333

Zdravko Čolić je nedavno izdao svoj 15. studijski album, a za srpski Blic prisjetio se svojih muzičkih početaka.

“Još kao dijete sam kod bake i djeda na selu, dolje u Hercegovini, volio pjevati. Budući da u stanu u kojem smo živjeli u Sarajevu nismo imali radio, ja sam već s dvije ili tri godine kucao komšinici na vrata i molio je da me pusti da slušam radio. Onda bih kod nje ostao cijeli dan i slušao muziku s radija sve dok me mama ne bi odvela”, otkrio je on.

Iako je ostvario zavidnu muzičku karijeru, Zdravko je završio i ekonomski fakultet, i to nakon što je već postao zvijezda u regiji.

Priznao je da se sjeća dana kad je diplomirao i kako nikad neće zaboraviti šta mu je tom prilikom poklonio Davorin Popović, pokojni pjevač legendarne grupe Indexi.

“To je lijepa epizoda kad čovjek diplomira. Sjećam se, izlazim iz profesorovog kabineta, a u hodniku me čekaju prijatelji i svi manje više nose bombonijere, cvijeće, neki viski. Onda se pojavi Davorin Popović koji nosi veknu hljeba i kaže: ‘Evo, sad si svoj čovjek.’ U smislu, glas te uvijek može izdati, ali sad imaš papir koji će ti uvijek značiti da nešto u životu možeš raditi sam”, ispričao je Zdravko.