SHOWbuzz

visina odštete

Žene koje su bile žrtve Harveya Weinsteina dobit će 19 miliona dolara

01/07/2020

Isplate, koje treba da dobiju potvrdu još dva suda, rezultat su tužbe koja je podnesena protiv nekadašnjeg uticajnog filmskog producenta, koji trenutno služi kaznu od 23 godine zatvora, i njegove "Kompanije Weinstein"

Žene koje su bile žrtve seksualnih napada i zlostavljanja na radnom mjestu od strane osuđenog silovatelja Harveya Weinsteina dobiće ukupnu odštetu od blizu 19 miliona dolara, objavio je državni tužilac u New Yorku.

Isplate, koje treba da dobiju potvrdu još dva suda, rezultat su tužbe koja je podnesena protiv nekadašnjeg uticajnog filmskog producenta, koji trenutno služi kaznu od 23 godine zatvora, i njegove “Kompanije Weinstein”.

“Weinstein i `Kompanija Weinstein` su iznevjerili svoje ženske radnice. Poslije maltretiranja, prijetnji, diskriminacije i diskriminacije zasnovane na polu, osobe koje su to preživjele konačno dobijaju nekakvu pravdu”, saopštila je tužiteljka Letitia James.

U tužbi je navedeno da je Weinstein “zahtijevao ili primoravao zaposlene na neželjeni seksualni kontakt u zamjenu za nastavak radnog odnosa ili napredovanje u karijeri”, prenio je AFP.

Advokat nekoliko Weinsteinovih žrtava kritikovao je predloženu odštetu kao “potpunu prodaju” i napomenuo da, prema tom sporazumu, Weinstein “ne prihvata nikakvu odgovornost za svoja djela” i ne mora da plati ništa svojim novcem.

Advokat je dodao da ovakvo rješenje sprečava žrtve koje se ne slažu sa odštetom da zatraže nadoknadu na neke druge načine i da će se pred sudom usprotiviti sporazumu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.