Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Felicity Huffman

Zvijezda “Očajnih kućanica” mogla bi završiti iza rešetaka

Felicity Huffman

Huffman se boji maltretiranja jer će ju ostali mrziti jer je slavna i ima novca, dok je većina ostalih završila u zatvoru velikim djelom zato jer su siromašni

Američka glumica Felicity Huffman (56) odlučila se nagoditi sa tužiteljstvom i, kako je sama rekla, “prihvatiti sve što joj suđenje donese”. A to bi, ako bude po željama tužitelja, barem četiri mjeseca u federalnom američkom zatvoru.

Zvijezda serije “Kućanice” i glumica Lori Laughlin (54) dio su “hobotnice” slavnih majki optuženih za davanje mita te organiziranje varanja na ispitima kako bi njihova djeca lakše upala u najbolje američke Ivy League škole. Dok Laughlin ne priznaje krivnju, dijelom jer je mislila da tužiteljstvo blefira, Huffman se odlučila sarađivati s vlastima.

Priznala je kako je dala 15.000 dolara kako bi se poboljšali SAT (ekvivalent državne mature) rezultati njene kćerke.

– Beskrajno me sram radi onoga što sam učinila, to je bilo pogrešno. To što sam htjela pomoći kćerki nije izgovor za kršenje zakona ili nepoštenje – rekla je.

Ipak, užasnuta je, pišu američki mediji, što je, izgleda, čeka minimalno kazna od četiri mjeseca iza rešetaka zatvora, vjerovatno u Kaliforniji. Ćeliju bi dijelila s još dvije ili tri žene, a dnevne bi obaveze uključivale i čišćenje toaleta te kupaonica. Porodica bi mogla vidjeti samo četiri sata mjesečno.

Američki pravosudni stručnjaci kažu da su šanse da izbjegne zatvor gotovo nepostojeće.

Huffman se boji maltretiranja jer će ju ostali mrziti jer je slavna i ima novca, dok je većina ostalih završila u zatvoru velikim djelom zato jer su siromašni.

Uz to će “očajna kućanica” morati platiti kaznu od nekoliko desetaka hiljada dolara, te nakon izlaska iz zatvora biti će barem 12 mjeseci pod nadzorom nadležnih institucija.

Nagrađivana je glumica koja je bila nominirana i za Oscara majka dvije kćeri, Sofie Grace i Georgine Grace, a u braku je sa zvijezdom filmova poput “Fargo”, William H. Macyjem (69), protiv kojeg nije podignuta optužnica.