Magazin

Sitnom korekcijom obrva radikalno mijenjate izgled svoga lica

19/04/2016

Ukoliko još uvijek niste obaviješteni o tome da su obrve jedan od estetski najbitnijih dijelova lica, onda vjerovatno niste vidjeli kako poznate ličnosti izgledaju bez njih. Naime, čak i najmanja promjena na obrvama može da učini da vam lice izgleda sasvim drugačije – a jako je bitno da znate kako to da iskoristiote na najbolji način.

Idealan oblik obrva treba da odredite tako da se početak obrve poklopi sa širinom nozdrva. Ovo je najstarije pravilo i dugo su ga se svi pridržavali, ali poznati britanski šminker Wayne Goss smatra da nije baš najbolje, jer vam ne dozvoljava da manipulišete obrvama tako da “legnu” vašem licu. Zato on predlaže malo drugačiju taktiku.

Zaboravite pravila i pogledajte se u ogledalo. Da li vam je nos preširok i želite da ga stanjite? Za to vam ne treba plastična operacija, već samo sjenka ili olovka za obrve. Naime, ukoliko napravite obrve tako da počinju bliže nosu (bliže jedna drugoj u sredini) sam nos će djelovati uže. Isto tako, ako imate previše uzak nos i želite da izgleda malo šire, jednostavno iščupajte nekoliko dlačica i napravite malo veći razmak među obrvama. Vidjet ćete da će ovo imati nevjerovatan efekat ne samo na nos, već na izgled cijelog lica.

Prije nego što uzmete pincetu ruke, bitno je naglasiti da je ovdje riječ o veoma suptilnim promjenama, te da će bukvalno i milimetar učiniti razliku. Radite polako, i skidajte jednu po jednu dlačicu. Ako slučajno iščupate više nego što treba, dovoljno je samo da utrljate crni luk po obrvama i one će izrasti mnogo brže nego inače.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.