Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srpski policajac čvrsto odlučio da uđe u Ginisovu knjigu rekorda

vinko rekord

Srpski policajac Vinko Trivunović (37), poručnik novosadske Žandarmerije, pokušat će da u narednih 24 sata oboriti Ginisov rekord u zgibovima.

On je u sali za vježbanje u novosadskoj žandarmeriji u 12 sati počeo da radi zgibove. Zgibove će raditi sve do sutra u podne kada bi Trivunović iza sebe trebalo da prevali čitavih 6.000 zgibova koliko mu je potrebno da bi oborio svjetski rekord, koji je trenutno 5.800 zgibova.

[yuzo_related]

Kamere neprestano snimaju čitav proces, a svaki zgib se broji i bilježi. Vinka nadgledaju i medicinski tehničar, a ukoliko bude potrebe pokraj njega će biti i ljekar. Za sada Vinku odlično ide i nema bojazni da bi nešto moglo krenuti kako ne treba.

Vinko Trivunović se za obaranje svjetskog rekorda pripremao dvije godine, kaže za Blic njegov brat Velibor, koji je također pripadnik Žandarmerije.

– Prvo je uobičajeno trenirao, a potom je poželio da obori svjetski rekord kada su i trenizni postali intenzivniji. Trenirao je i po tri puta dnevno – kaže Velibor.

Dobio mjesto u Guinnessu jer nije sjekao nokte od 1952.

U sali u kojoj Vinko obara svjetski rekord su i mnogobrojne kolege koje su došle da ga bodre. Kažu da ga ni jednog mometa neće dopustiti da ostane sam u sali, te da će ga i noću bodriti, sve do sutra u podne.

Dajte Guinnessovu knjigu, evo kandidata… VIDEO