Taj ludi svijet

slavni košarkaš

Allenu Iversonu u hotelu ukraden nakit vrijedan pola miliona dolara

29/01/2020

Iverson je nakit držao u jednom ruksaku, a lokalna je policija objavila video na kojem se nalazi sumnjivac koji je opisan kao mršavi čovjek star 20-ak godina i visok između 1,80 i 1,85 metara

Slavnom američkom košarkašu Allenu Iversonu u jednom hotelu u Philadelphiji iz prtljage ukraden je nakit u vrijednosti od oko 500.000 američkih dolara, objavilo je više američkih medija.

Iverson je nakit držao u jednom ruksaku, a lokalna je policija objavila video na kojem se nalazi sumnjivac koji je opisan kao mršavi čovjek star 20-ak godina i visok između 1,80 i 1,85 metara.

Iverson je svoje najbolje utakmice u 14-godišnjoj NBA karijeri odigrao u dresu Philadelphia 76-ersa, a još je nastupao za Denver Nuggetse, Detroit Pistonse i Memphis Grizzliese.

U sezoni 2000/01. Iverson je osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) lige, a te je iste sezone vodio Sixerse do finala doigravanja u kojem su izgubili od Los Angeles Lakersa. Tokom karijere 11 puta je igrao na All-Star utakmicama, a 2016. godine je uvršten u košarkašku Kuću slavnih, prenosi Hina.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.