Florida

Automobil kružio skoro sat vremena, a onda su komšije ugledale neobičnog vozača

pas auto

Trajalo je to oko sat vremena. Kružio je i kružio u savršenim krugovima.”

U slijepoj ulici u gradu Port St. Lucie u Floridi mještani su u četvrtak ujutro zbunjeno posmatrali kako se pas po imenu Max uspio zaključati u automobil svog vlasnika, slučajno ga staviti u rikverc i kružiti okolo gotovo sat vremena.

“Prvo sam pomislila da neko izlazi, ali onda se to nastavilo pa sam se pitala šta rade”, rekla je za televizijsku stanicu WPBF-TV Anne Sabol koja živi prekoputa te dodala kako je ubrzo stigla i policija.

Crni labrador retriver navodno je ostavljen u automobilu oko osam ujutro nakon što je vlasnik pogrešno skrenuo i otišao nešto provjeriti, prenosi Fox News. Tada je Max Mercury Sable iz 2003. nekako uspio ubaciti u rikverc. Počeo je kružiti okolo kad su se vrata zaključala.

“Zatim sam vidjela psa kako ne izlazi iz automobila, velikog crnog labradora ili nešto i pomislila sam kako ovo postaje čudno”, nastavila je Sabol. “Trajalo je to oko sat vremena. Kružio je i kružio u savršenim krugovima.”

Sabol kaže i kako je automobil završio na nečijem travnjaku i zaletio se u poštanski sandučić prije nego je policija uspjela intervenirati.

“Išlo mu je jako dobro dok nije udario u sandučić. Oko pola sata se okretao bez da je išta udario”, kaže Sabol.

Vlasnik sandučića je rekao kako mu ga je vozač (ne pas) obećao zamijeniti.

“Bila je to zbilja smiješna mala situacija”, rekla je Sabol. “Popravila mi je dan, očigledno.”

Max je nakon svega bio dobro.

“Vidjela sam psa kako izlazi iz automobila i maše repom. ‘Dobra vožnja’, pomislila sam”, kaže Sabol koja se našalila kako je Max bolji vozač od većine u Floridi.
“Trebali bi mu dati vozačku dozvolu. Vozi bolje od većine ljudi koje sam vidjela na cestama ovdje.”