Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Borba čovjeka s krokodilom teškim jednu tonu

matt111

U divljinama Australije žive veliki krokodili, da su neki teški više od tone. Lokalno stanovništvo strahuje od ovih čudovišta, a kada se neko od njih previše približi nekom naselju, upomoć zovu Matta Wrighta.

Njega je u Australiji u emisiji “60 Minuta” ugostio voditelj Peter Stefanovic koji je sa Wrightom išao u “lov” na krokodile koji su se suviše približili ljudima.

“Bilo je nevjerovatno. Ovi krokodili su ogromni i vrlo opasni”, rekao je Stefanovic.

“Prvog dana smo našli ženku od tri metra, ali smo u posljednjih nekoliko dana uhvatili prave džinove – jednog mužjaka dugačkog 4,9 metara i jednog od 5,2. Bio je toliko veliki da nam je trebalo dva sata samo da ga izvučemo iz zamke”.

Stefanović i ekipa 60 Minuta proveli su sedam dana leteći helikopterom s Wrightom u potrazi za krokodilima koji moraju da se premjeste sa jedne na drugu lokaciju zbog toga što predstavljaju prijetnju ljudima.

Stefanovic kaže da su neki od krokodila koje su premještali bili teški i do 800 kilograma i da su morali da se služe buldožerom i viljuškarom da bi ih izvadili iz vode i ubacili u prikolicu.

https://www.youtube.com/watch?v=AlK3B23RSb8