Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Buran život

Danijela prvog muža varala sa drugim kojeg je ubio njen ljubavnik

97480_hro-danijela-djilasovic-3_f

Već dan poslije ubistva u iznajmljenoj brvnari u Vrdniku u četvrtak uveče, postalo je jasno da Grčićeva žena nije svjedok nego saučesnik u ovom teškom zločinu

Nemanja Grčić (37) nije žrtva mafijaške likvidacije kako se najprije sumnjalo, nego ubistva iz strasti Zorana Dimića (52), ljubavnika njegove žene Danijele Đilasović (43). Klupko čudnih događaja počelo je da se odmotava kada je policiji bilo sumnjivo to što Danijela ne pokazuje žalost prema ubijenom mužu, inače saradniku Alena Kurine, ima nelogične iskaze, ali posebno je sumnjiv bio pad na poligrafu.

Danijela je pokušala da ubijedi policiju kako je njen muž žrtva mafijaškog obračuna, ali je zbog neuvjerljivog iskaza, nepokazivanja empatije prema ubijenom suprugu i pada na detektoru laži, istraga ubrzo usmjerena ka njoj, poslije čega je ubrzo i uhapšena, piše Blic.

Već dan poslije ubistva u iznajmljenoj brvnari u Vrdniku u četvrtak uveče, postalo je jasno da Grčićeva žena nije svjedok nego saučesnik u ovom teškom zločinu. Ubica nije, kako je tvrdila, upao u njihovu sobu te nju gurnuo i nasrnuo na Grčića i upucao ga u grudi, nego mu je upravo ona otvorila vrata i pustila ga unutra.

Danijela i Nemanja

Sa optuženim Dimićem, koji je i prije ovog ubistva izdržavao zatvorsku kaznu u poluotvorenoj ustanovi, bila je u paralelnoj emotivnoj vezi.

– Danijela je prije Grčića bila u braku sa jednim biznismenom, sa kojim ima sina. Kada je podnijela papire za razvod već je bila u osmom mjesecu trudnoće, a otac djeteta bio je upravo Grčić. Porodila se prije zvaničnog razvoda, a sa Grčićem je poslije imala još jedno dijete, Protiv prvog muža podnosila je nekoliko prijava jer nije na vrijeme plaćao alimentaciju – kaže za Blic izvor blizak istrazi.

Vlasnica vrtića i salona ljepote

Đilasović se i sama bavila biznisom. Podigla je kredit i otvorila jedan vrtić, te salon ljepote koji su bili jedan pored drugog u Tošinom bunaru.

Danijela i Nemanja

Kako je Grčić označeni pripadnik grupe Alena Kurine, vođe najjačeg kriminalnog klana u Vojvodini, izmišljenja verzija osumnjičene Đilasović djelovala je mogućom, međutim na saslušanju nije mogla da precizno opiše napadača.

Tvrdila je kako je samo imao kačket na glavi i nije bio maskiran. Policajci u odmah posumnjali u istinitost iskaza jer nije uspjela da ostavi utisak ožalošćene žene kojoj je neko upravo pred očima ubio voljenog supruga. Nakon toga, nije prošla ni na detektoru laži.

– Sumnja se da je motiv zločina Dimićeva ljubomora. Danijela je navodno duže vrijeme obećavala svom ljubavniku da će se razvesti od muža. Odluku je stalno odlagala, Dimić je sve više vršio pritisak i na kraju je izgubio živce i odlučio da ga ubije. Zločin su zajedno isplanirali, a detalji će izaći na vidjelo u daljem toku istrage – nastavlja izvor.

Grčić je sljedećeg dana trebao da ima poslovni sastanak u ovom odmaralištu. Da li mu je upravo supruga Danijela predložila da odu na ovo skrovito i zabačeno mjesto, utvrdiće istraga. Vlasnica odmarališta rekla je da je Đilasović ranije dolazila zajedno sa djecom nekoliko puta ovde na odmor, ali da je Grčića vidjela prvi put dan prije nego što je ubijen.

Grčić se dovodio u vezu s klanom Alena Kurine i švercom narkotika. Ranije je osuđivan zbog prodaje heroina i krađe vozila, a privođen je i zbog nanošenja teških tjelesnih povreda. Zbog šverca narkotika, odležao je zatvorsku kaznu od tri i po godine zatvora.