Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dječak koji “šapće” majmunima: On je reinkarnacija božanstva

bangari

Dječačić iz Indije u svojem je selu na jugu zemlje “zaradio” status božanstva nakon što se sprijateljio s čoporom majmuna koji ga svakog dana posjećuju i s njime se igraju.

Dvogodišnji Samarth Bangari svakodnevno se satima druži s majmunima – s njima dijeli hranu, a oni ga svakog jutra bude tačno u 6 sati, pišu 24sata.

Majmuni već znaju kada se vraća iz vrtića i dočekuju ga ispred kuće.

Neobično prijateljstvo počelo je kada je Samarth imao samo šest mjeseci. Jednog dana, dok se s ocem igrao u dvorištu, prišao im je majmun i mališanu iz ruke uzeo zalogaj koji se upravo spremao staviti usta. Od tada imaju posebnu vezu, koju su primijetili i sami seljani mjesta Hubli. Lokalno stanovništvo vjeruje da je mališan reinkarnacija Lorda Hanumana – hinduskog majmunolikog boga.

Dječakovi roditelji Sunil (38) i Nanda Bangari (35) kažu da su majmuni prema njemu izrazito nježni i pažljivi te ga mogu satima s njima ostaviti i biti mirni da mu se ništa neće dogoditi.

– On se s njima igra, hrani ih. Majmuni ga vole. Nekad ih čak povlači i za rep, ali njih to niti najmanje ne smeta. Paze na njega i nikada ga nisu povrijedili. Vjerujem tim životinjama i mirne duše ga ostavim u njihovom društvu ako imam nešto za obaviti – kaže majka Nanda.