Taj ludi svijet

Horor u rusiji

Dječaka duže od 10 godina držao kao seksualnog roba, otkriven slučajno

25/09/2019

Nesretni devetnaestogodišnjak je otkriven u rutinskom policijskom legitimisanju na ulici u Moskvi 2017. godine, a nestao je u kada je imao devet godina

Eduard Viktorović Nikitin (42), koji je oteo osnovnoškolca i više od decenije ga držao kao seksualnog roba, dobio je 20 godina zatvora u strogo čuvanom zatvoru, piše agencija “RIA Novosti”.

Nesretni devetnaestogodišnjak je otkriven u rutinskom policijskom legitimisanju na ulici u Moskvi 2017. godine, a nestao je u kada je imao devet godina. Njegova porodica je mislila da je mrtav.

Kada su ga našli, mladić nije znao da piše i čita.

Poštar Nikitin je dječaka oteo na putu do škole i zatvorio ga je u svom stanu na moskovskoj periferiji. Nije mu dozvolio da s bilo kim razgovara i potpuno ga je isključio iz normalnog života.

Svo vrijeme ga je seksualno zlostavljao.

S njima je često bila i Nikitinova majka, koja je bila svjedok u slučaju.

Nakon godina provedenih u stanu i brojnih emocionalnih maltretiranja, Nikitin je tinejdžeru dozvolio da izlazi. Ali, on nije pokušavao da pobjegne, a svoje porijeklo je zaboravio.

Nakon šokantnog otkrića komšije su rekle da su Nikitina s dječakom viđale redovno, ali im ništa nije budile sumnje da se radi o zločinu. Dječakovi prijatelji iz ranog djetinjstva policiji su ispričali da je on i prije otmice znao bježati od kuće jer mu je majka bila alkoholičarka koja ga je tukla.

Sudija je kaznu obrazložio time da je mladićev život “potpuno uništen i nikada se neće moći oporaviti od strahota koje je prošao”‘.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.