Taj ludi svijet

australija

Djevojčicu i njenog psa spasili nakon pravog pakla kojeg su preživjeli (FOTO)

17/01/2020

Curica je nestala u srijedu nakon što je odlutala iz svoga doma u mjestu Noreena Downs. Ostali su zarobljeni jer su obilne kiše poplavile vode u blizini njezina doma

Trogodišnja djevojčica i njezin psić pronađeni su živi i zdravi 24 sata nakon što su nestali u regiji Pilbara na sjeveru Zapadne Australije koju su pogodile poplave.

Curica je nestala u srijedu nakon što je odlutala iz svoga doma u mjestu Noreena Downs. Ostali su zarobljeni jer su obilne kiše poplavile vode u blizini njezina doma. U potragu za djevojčicom i Jack Russell terijerom dignuti su i helikopteri.

U četvrtak poslijepodne trogodišnjakinju su uočili iz helikoptera na udaljenosti 3,5 kilometra od njezina doma.

Kada su vlasti spasile curicu, bila je sva prljava od blata, ali dobroga zdravstvenoga stanja. Pokraj nje bio je njezin psić, koji se nije odvajao od nje, izvijestila je policija.

– Srećom, Matilda i njezin psić sada su sa svojom porodicom, rekli su.

Policijski načelnik Pilbare Kim Massam zahvalio je svima uključenima u potragu za curicom, ali je pohvalio i njezina psića koji je ostao s njom svih 24 sata.

Pilbara je samo jedna od australskih regija pogođenih obilnim padalinama i poplavama.

Meteorolozi predviđaju nestabilno vrijeme u sljedećih četiri do pet dana. Kiša bi u nekim područjima mogla biti obilna, dok bi na drugim mjestima moglo bi pasti tek milimetar ili dva, a za zaustavljanje požara potreba je vlažna i dugotrajna kiša.

Australija se bori protiv najgore sezone požara još od septembra, tokom koje je smrtno stradalo 29 ljudi i milion životinja. Uništeno je više od 2500 domova a razmjeri opožarenog područja odgovaraju veličini Bugarske.

U saveznoj državi Novi Južni Wales gori još 85 požara među kojima je njih 30 stavljeno pod kontrolu, dok je u Viktoriji aktivno 19 požara, izvijestili su vatrogasci.

Vlažno vrijeme rastjeralo je dim koji se sedmicama nadvijao nad velikim australskim gradovima no Canberra i Melbourne svrstani su u top 30 najzagađenijih velikih gradova širom svijeta.

Meteorolozi kažu kako će hladno i mokro vrijeme biti samo privremeno olakšanje te da će se vrućine vratiti u narednim sedmicama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.