Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

neprijavljen boravak

Elmedin Karić koji živi sa dvije žene prijavljen FUP-u

karic busovaca
Foto: Screenshot/YouTube

Elmedin je, podsjetimo, ranije za medije kazao da je jedna Ukrajinka, a druga državljanka BiH sa kojom ima troje djece

Novinar Almir Terzić se obratio Centru za socijalni rad sa upitom vezano za Elmedina Karića iz Busovače, koji živi sa dvije žene.

Elmedin je, podsjetimo, ranije za medije kazao da je jedna Ukrajinka, a druga državljanka BiH sa kojom ima troje djece. Naglasio je da se dobro slažu.

Elmedinova prva supruga, Fatima, majka je njihovih troje sinova i zajedno su prošli kroz mnoge uspone i padove tokom godina braka. No, prije dvije godine, Elmedin je doveo drugu ženu u svoj život.

Upoznao je Janu, koja dolazi iz Ukrajine, dok je boravio u Njemačkoj na privremenom radu. Između njih se rodila ne samo ljubav, već i želja da žive zajedno, dijeleći istog muškarca.

Elmedinov otac, međutim, nije podržao ovu nekonvencionalnu porodičnu dinamiku i istjerao je sina iz kuće, izražavajući svoje neslaganje s načinom života koji je Elmedin odabrao. No, Elmedin je odlučio kupiti kuću na otplatu, gdje sada živi sa svojim dvjema suprugama i njihovo troje djece.

Međutim, ovom pričom Elmedin je na sebe privukao pažnju. Dok su ga neki podržavali, veliki je broj bio i onih koji su ga kritikovali.

Terzićeva objava

Terzić, naime, tvrdi da riječ o osobi koja ima nelegalno prebivalište te naglasio i da je poslao dopis FUP-u i tražio reakciju.

-Poštovani! Centar za socijalni rad Busovača upoznat je sa viješću o Elmedinu Kariću. Izvršili smo provjeru u našim evidencijama i utvrdili da se isti ne nalazi u njima. Kontaktirali smo MUP SBK/Administrativnu službu CIPS gdje smo došli do saznanja da imenovani nema prebivalište na području općine Busovača. U skladu sa navedenim ovaj organ nije mjesno nadležan u navedenom predmetu. Lijep pozdrav. Centar za socijalni rad Busovača – odgovorili su Terziću iz Centra za socijalni rad Busovača.

Na moj dopis da reaguju i provjere dešavanja sa čovjekom sa dvije žene dobio sam odgovor iz Centra za socijalni rad….

Posted by Almir Terzić on Wednesday, November 1, 2023