Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hercegovina na nogama: Na Facebooku traži mostarsku “Pepeljugu”

afdd78a35c0ea9b0907aecbf3d01bc09

Malo ko nije čuo za stranice “spotted” na Facebooku, a one su u posljednjih nekoliko godina evoluirale od početne ideje. Tako svaki grad, mjesto okupljanja, čak i mjesta prijevoza imaju svoju “spotted” tačku.

Više nije riječ samo o ideji da osobe objave opis nekoga koga su srele u prolazu, već su mnogi počeli pisati oglase o tome kakvu osobu traže te kako su raspoloženi za druženje. Na mnogim stranicama “spotted” je postao servis za samce, ali i neka vrsta oglasnika za izgubljeno – nađeno. Neki su se s ovom idejom počeli i šaliti pa su na brojnim stranicama, kako u BiH tako i u regiji, studenti počeli zbijati šale s objavama, piše Večernji list BiH.

Tako su u opisu osobe koju su vidjeli i traže je dodali i nacrtanu sliku. Već dva dana, međutim, na hercegovačkom području i području Mostara posebno “zvoni” jedna objava na “Spotted: Mostar”.

“Traži se Pepeljuga koja je ostavila svoje lijepe cipele na mom autu… Hvala…”, stoji u objavi postavljenoj u subotu oko 10 sati ujutro. Sudeći prema vremenskom intervalu, “Pepeljuga” je cipele vjerovatno ostavila u noćnom provodu u petak navečer.

Naravno, odmah nakon objave bilo je komentara u kojima su se korisnici stranice odlučili i našaliti. Tako se jedna djevojka “pobojala” da njezine cipele koje je posudila prijateljici nisu izgubljene, dok ju je ona razuvjerila kako su ipak na sigurnom.

pepeljuga_nnn_bih_100416

“Traži se Pepeljuga koja je ostavila svoje lijepe cipele na mom autu… Hvala…”, stoji u objavi.

Javljale su se “potencijalne” pepeljuge (uz šalu, naravno op. a.), ali ni jednoj nije odgovarala cipela, pa prava još nije pronađena. Medijima je bila zanimljiva objava te su je stoga podijelili, a te objave komentirali su drugi građani.

“Ako je nađe, ja molim njega da joj kupi nove cipele! Ove potkovice nijedna cura nikada i nigdje ne smije nositi”, napisala je jedna osoba.

Na Facebook stranici Bljeska.info više je osoba ostavilo komentare, jedan smješniji od drugoga.

“Ljudi moji, ona hoće nove cipele. Ovima je sezona istekla. Pronalazač je trebao napisati vlasnici ovih cipela: ‘Kupit ću joj nove ako se javi i haljinu uz njih’, pa bismo vidjeli koliko bi ih se javilo. Zato, kralju, mijenjaj oglas ha ha”, stoji u jednom od komentara. Drugi je napisao: “Ta ako je bosa pobjegla od njega, neće se više javljati”.

“Kakve sam sreće, moja bi u gumenim čizmama došla”, bio je još jedan od komentara, dok je drugi konstatirao kako je zasigurno otišla saditi “cmilje”.

Sve u svemu, je li pepeljuga pronašla svoje cipele, nije bilo poznato, ali je sigurno kako su se zbog objave mnogi nasmijali.